Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Netflix har en "funktion" för automatisk förhandsvisning som kan vara lite irriterande. Det är dock möjligt att stänga av funktionen så att du kan bläddra i tjänsten utan att en trailer startar varje gång du stannar på en film.

Här är vad Netflix autoplay är och hur man stänger av det.

Vad är Netflix autoplay?

När du öppnar Netflix får du en startskärm med rader och kan omedelbart börja bläddra i tillgängliga filmer och program. Men när du tittar börjar trailers eller förhandsgranskningar av vad du än tänker titta på att spela så snart du pausar - även ett ögonblick.

Även om det kan vara praktiskt kan det också vara irriterande när du bara försöker hitta något att titta på. Det har varit en standardfunktion på Netflix sedan åtminstone 2014, men det finns möjlighet att stänga av den om du tycker att den är irriterande.

Med andra ord kan du stoppa klipp från att spelas medan du navigerar runt Netflix hemskärm och andra delar av tjänsten.

Hur man stänger av Netflix autoplay

Följ dessa steg för att inaktivera Netflix autoplay-funktion:

  1. Logga ut och logga sedan in på ditt Netflix-konto via en webbläsare.
  2. Välj ditt profilfoto i hörnet.
  3. Gå till Hantera profiler.
  4. Välj en profil.
  5. Under profilnamnet, språket och föräldrakontrollen finns det alternativ för automatisk uppspelning.
  6. Avmarkera "Spela automatiskt nästa avsnitt i en serie på alla enheter".
  7. Avmarkera "Förhandsvisningar av autoplay när du surfar på alla enheter".
  8. Tillämpa dina ändringar, logga sedan ut och logga in på Netflix igen.

Denna ändring bör träda i kraft på alla enheter du använder för att titta på Netflix.

Obs! Om du gör steg sex kommer du att stoppa Netflix från att automatiskt starta nästa avsnitt när du strömmar, vilket du kanske inte vill göra.

Skriva av Maggie Tillman. Redigering av Britta O'Boyle.