Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Finalerna i 2022 års FA Cup för herrar och damer kommer att äga rum lördag 14 maj respektive söndag 15 maj.

Chelsea och Liverpool kommer återigen att tävla om en stor trofé, efter att de möttes tidigare den här säsongen i Carabao Cup-finalen. Liverpool vann den gången, så kan Chelsea få revansch?

Chelseas damlag nådde också sin respektive final, den här gången mot Manchester City.

Här är allt du behöver veta om dem, inklusive hur du ser båda live.

När är herrarnas final i FA-cupen 2022?

FA-cupfinalen äger rum på Wembley Stadium i London lördagen den 14 maj 2022.

Vilken tid börjar herrarnas FA-cupfinal?

Avspark klockan 16:45 BST (11:45 EDT / 08:45 PDT). TV-programmen kommer dock troligen att börja mycket tidigare.

Vem är domare i FA-cupfinalen mellan Chelsea och Liverpool?

Craig Pawson kommer att vara domare på planen i finalen, med Dan Cook och Edward Smart som assistenter vid planen. Den videoassisterande domaren (VAR) kommer att vara Paul Tierney.

Så här ser du FA-cupfinalen på TV

I Storbritannien kommer FA Cup-finalen 2022 att visas gratis på både BBC One och ITV.

I USA kommer du att kunna se den exklusivt på streamingtjänsten ESPN+. Både engelsk och spansk kommentar kommer att finnas tillgänglig.

Så här ser du FA-cupfinalen online

Eftersom BBC och ITV delar på sändningsrättigheterna för FA-cupfinalen i år kommer du att kunna se den live (eller ikapp) via BBC iPlayer och ITV Hub.

Amerikanska tittare kommer att kunna streama den via ESPN+, som beskrivs ovan.

Kommer FA-cupfinalen att visas i 4K HDR?

BBC har tidigare sänt finalen live i 4K HDR på BBC iPlayer med hjälp av hybrid log gamma-formatet (HLG). Det gjorde man till exempel 2019.

Det har dock ännu inte bekräftats om man planerar att göra det igen. Vi uppdaterar om vi hör mer.

ESPN har också ännu inte bekräftat vilket format man planerar att strömma finalen i.

Hur blir det med finalen i FA-cupen för damer?

Både BBC och ESPN+ kommer att visa FA-cupfinalen för damer live på TV och online i Storbritannien respektive USA.

Finalen mellan Chelsea och Manchester City kommer också att äga rum på Wembley Stadium, men söndagen den 15 maj 2022 med avspark klockan 14.30 BST. Det är 09:30 EDT / 06:30 PDT för amerikanska tittare.

Skriva av Rik Henderson. Redigering av Chris Hall.