Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - WhatsApps försvinnande meddelandefunktion innebär att nya meddelanden som skickas i en enskild chatt automatiskt försvinner efter sju dagar när de är påslagna.

Försvinnande meddelanden är en funktion som finns tillgänglig på vissa andra tjänster, som Signal , men så fungerar funktionen på WhatsApp , vad man ska se upp för och hur man aktiverar funktionen.

Hur fungerar försvinnande meddelanden på WhatsApp?

  • Sju dagar
  • Individuell chattbas
  • Administratörer endast för gruppchattar

Försvinnande meddelanden är en funktion som måste aktiveras på WhatsApp. När du har aktiverat funktionen försvinner meddelanden som skickas i en individuell eller gruppchatt efter sju dagar. För tillfället kan du inte ändra den tiden, som du kan med Signals motsvarighet .

Meddelanden som skickades eller mottogs innan funktionen försvinnande meddelanden aktiverades påverkas inte så att du fortfarande kan se dem.

Funktionen måste aktiveras för varje enskild chatt - så det är inte något du kan aktivera som standard för alla meddelanden - och endera användare inom den enskilda chatten kan slå på eller av funktionen. I en gruppchatt är det bara gruppadministratörerna som kan aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden.

Vad ska du se upp för?

  • Förhandsgranskningar
  • Svar
  • Skärmdumpar
  • Säkerhetskopior

Meddelanden kan fortfarande visas som en förhandsgranskning i aviseringar om en användare inte har öppnat WhatsApp på sju dagar. Förhandsgranskningen försvinner dock när WhatsApp öppnas.

Om du svarar på ett försvinnande meddelande kan det ursprungliga meddelandet fortfarande visas i chatten efter den sju dagars perioden.

Om de försvinnande meddelandena vidarebefordras till en chatt som inte har aktiverat försvinnande meddelanden försvinner meddelandet inte i den chatten och kommer fortfarande att vara synligt.

Om en säkerhetskopia skapas innan det försvinnande meddelandet försvinner kommer meddelandet att inkluderas i säkerhetskopian men försvinnande meddelanden raderas när du återställer från en säkerhetskopia.

Det är också värt att notera att skärmdumpar och foton fortfarande kan tas av ett försvinnande meddelande innan det går och användare kan också kopiera och spara innehåll från ett försvinnande meddelande innan det försvinner.

Vad sägs om foton och media?

  • Sparat som standard

WhatsApp sparar automatiskt media som kommer via tjänsten till dina foton som standard.

Det kan stängas av - se vår WhatsApp-tips och -funktionsfunktion för hjälp - men det betyder att medan media och bilder skulle försvinna om försvinnande meddelanden är aktiverade för den chatten, skulle de fortfarande sparas på mottagarens telefon.

Hur man aktiverar eller inaktiverar försvinnande meddelanden

Så här aktiverar eller inaktiverar du försvinnande meddelanden på iPhone eller Android:

  1. Öppna WhatsApp
  2. Öppna den enskilda chatten
  3. Tryck på kontaktens namn högst upp
  4. Välj Försvinnande meddelanden
  5. Tryck på Fortsätt (om du blir ombedd)
  6. Välj på eller av

Hur man aktiverar eller inaktiverar försvinnande meddelanden i en gruppchatt

För att aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden i en gruppchatt måste du vara administratör. Om du är:

  1. Öppna WhatsApp
  2. Öppna gruppchatten
  3. Tryck på gruppnamnet högst upp
  4. Välj Försvinnande meddelanden
  5. Tryck på Fortsätt (om du blir ombedd)
  6. Välj på eller av

Så här aktiverar du försvinnande meddelanden på webben och skrivbordet

Så här aktiverar eller inaktiverar du försvinnande meddelanden på WhatsApp Web- eller Desktop-appar:

  1. Öppna WhatsApp Web / App
  2. Öppna den enskilda chatten eller gruppen
  3. Tryck på kontakten eller gruppnamnet högst upp
  4. Välj Försvinnande meddelanden
  5. Tryck på Fortsätt (om du blir ombedd)
  6. Välj på eller av
Skriva av Britta O'Boyle. Redigering av Max Freeman-Mills. Ursprungligen publicerad den 4 November 2020.