Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Sony håller ett evenemang i dag, onsdagen den 11 maj, där nästa Xperia 1 väntas, efter att teasern som tillkännagav evenemanget tidigare den här månaden frågade "Are you ready for the next ONE?".

Teasern lyfte fram historien om flaggskeppssmartphonen Xperia 1, som ursprungligen lanserades 2019 efter ett namnbyte från Xperia XZ.

Här är allt du behöver veta om nästa Sony Xperia-event, inklusive hur du ser det och vad du kan förvänta dig.

När är Sony Xperia 1 IV-eventet?

Det japanska varumärket kommer att hålla ett evenemang idag, onsdag 11 maj 2022 kl. 16:00 JST. Här är de olika lokala tiderna:

  • San Francisco - 00:00 PDT
  • New York - 03:00 EDT
  • London - 08:00 BST
  • Berlin - 09:00 CEST
  • Tokyo - 16:00 JST
  • Sydney - 17:00 AEST

Hur kan du se Sony Xperia 1 IV-eventet?

Sony kommer att hålla en stream för evenemanget via Sony Xperia YouTube-kontot. Den är inbäddad högst upp på den här sidan så du kan se den här.

Du kan också se teasern för evenemanget nedan.

Vad du kan förvänta dig av Sony Xperia 1 IV-eventet

Teasern för Sony Xperia-eventet den 11 maj bekräftar att en ny Xperia 1-smartphone kommer. Teasern avslöjar inte enhetens namn eller några specifikationer, men den antyder att namngivningen kommer att följa det nuvarande namngivningsmönstret, vilket skulle innebära att enheten kallas Xperia 1 IV - uttalat Xperia 1 mark 4.

En efterföljare till Xperia 1 III är logiskt med tanke på att Xperia 1 III tillkännagavs ungefär samtidigt förra året. Det är ännu inte klart om Sony kommer att tillkännage några andra produkter under evenemanget. Xperia-utbudet består också av enheterna Xperia 5 och Xperia 10 också.

Få Pixel Buds A-Series gratis med en beställning av Pixel 6a

Eftersom Xperia 10 har avslöjats ungefär samtidigt som Xperia 1 tidigare, skulle det inte vara alltför förvånande att se efterföljaren till Xperia 10 III avslöjas vid Xperia-eventet i maj, även om teasern endast fokuserar på Xperia 1.

Du kan läsa alla rykten som rör Xperia 1 IV i vårt inslag om ryktena.

Skriva av Maggie Tillman. Redigering av Britta O'Boyle.