Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Sony har bekräftat att det kommer att delta i Mobile World Congress 2018.

Den har skickat officiella inbjudningar till sin presskonferens. Datum och tid för din dagbok är måndagen den 26 februari, med den faktiska grundtonen som börjar kl 08:30 CET (07:30 GMT / 02:30 EST). Sony har naturligtvis inte sagt vad som kommer att avslöjas i Barcelona, men rykten tror att vi kommer att se två telefoner: Sony Xperia XZ Pro och Xperia XZ2.

Tänk på att företaget använde MWC 2017 för att tillkännage Sony Xperia XA1 och Xperia XZ Premium. När det gäller detta år förväntas Xperia XZ Pro ha en 4K-skärm med bildförhållandet 18: 9. Det kommer förmodligen att drivas av en Snapdragon 845, och det kan till och med vara den första Sony-telefonen som kommer med en dubbel kamera på baksidan.

Sony Xperia XZ2 är knuten till en efterträdare till Xperia XZ1. Det kan också ha en dubbel kamera. Andra ryktade funktioner inkluderar en 5,48-tums 1920 x 1080 full HD-skärm med HDR, den senaste Snapdragon 845-processorn, 4 GB RAM och 64 GB utökbart lagringsutrymme. En nyligen läckt rendering visade också praktiskt taget obefintliga ramar.

Bästa smartphone 2022: Vi testar, betygsätter och rankar de bästa mobiltelefonerna som finns att köpa.

Spekulationer om Sonys nya flaggskeppssmartphones har funnits ett tag - sedan slutet av 2017 - men det ökar nu när Barcelonas Mobile World Congress är i horisonten. Den enorma mobiltelefonshowen börjar officiellt den 26 februari. Pocket-lint kommer att vara där för att ge dig alla nyheter och förhandsgranskningar när det händer.

Skriva av Elyse Betters.