Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Vi är nära slutet av 2021: s första kvartal och det betyder att vi kan förvänta oss att teknikscenen blir mycket upptagen, mycket snart. Det kommer att finnas massor av telefonlanseringar under de kommande månaderna, plus massor av intressant ny teknik att avslöja.

Ett sådant tekniskt tillkännagivande kommer från Realme , det tidigare undermärket Oppo, och det tar YouTube att meddela sina senaste kamerainnovationer som vi utan tvekan kommer att se på en smartphone någon gång inom en snar framtid.

Var och när kan jag titta på det?

  • 2 mars - 9:30 GMT
  • Strömma på YouTube

Just här faktiskt. Vi har inbäddat YouTube-strömmen högst upp på den här sidan så att du kan titta när det passar dig. Eller om du hellre vill gå till YouTube för att delta i chatten kan du hitta lanseringsevenemanget här .

Evenemanget går live den 2 mars kl 9:30 GMT, vilket innebär följande för en tidszon:

  • San Francisco - 1:30 PST
  • New York - 04:30 EST
  • Paris / Berlin / Barcelona - 10:30 CET
  • Mumbai - 15:00 IST
  • Sydney - 20:30 AEDT

Det kommer sannolikt inte att bli en riktigt lång händelse eftersom vi inte förväntar oss att ett stort nytt sortiment av telefoner kommer att tillkännages.

Vad meddelas?

Det korta svaret på den frågan är: kamerautveckling. Inbjudan och tillkännagivandet från Realme nämner kameratekniken specifikt och har inte retat några specifika telefonmodeller.

Det betyder att det vi sannolikt kommer att se är en sortering av teaser-förhandsvisning av kamerasystemet som kommer att visas på Realmes flaggskeppstelefoner senare 2021.

Vi vet att det kommer att baseras på en sensor på 108 megapixlar, men förutom det har väldigt lite sagts. Vi föreställer oss dock inte för en sekund att en sensor är det enda tillkännagivandet. Vi är intresserade av att se hur den använder det för att möjliggöra nya funktioner.

Realme har vuxit som ett varumärke under de senaste 12 månaderna, och en händelse som denna hjälper i huvudsak till att skapa intrycket att det driver sina egna innovationer snarare än att bara låna från Oppos tekniska arsenal som det har gjort tidigare.

Skriva av Cam Bunton. Redigering av Adrian Willings.