Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Oppo systermärke Realme tillkännager en ny flaggskeppstelefon under en livestreamad lanseringsevenemang idag.

Realme kallar sig "världens snabbast växande smarttelefonmärke" och gör ingen hemlighet att evenemanget är att debutera X50 Pro 5G-telefonen - det står att temat för evenemanget är "Framtidens hastighet".

Realme säger att det bröt sig in i de sju bästa globala smarttelefonvarumärkena under senare delen av 2019 och att det nu har över 25 miljoner användare.

Evenemanget kommer att äga rum i Madrid sedan Mobile World Congress 2020 har avbrutits på grund av koronavirusutbrottet.

Bästa Black Friday 2021-telefonerbjudanden: Samsung, OnePlus, Nokia med flera

När lanseras Realme 5G?

Här är de olika globala tiderna att notera. Lanseringen äger rum måndagen den 24 februari och kommer att sändas från New Delhi.

  • 1 am San Francisco
  • 04:00 New York
  • 09.00 London
  • 10.00 Paris, Madrid, Berlin
  • 14.30 New Delhi - det finns också ett nytt lanseringsevenemang som äger rum där.
  • 17.00 Peking
  • 20.00 Sydney

Kan jag titta på evenemanget live?

Evenemanget streamas live på YouTube . Den kommer också att finnas tillgänglig på Facebook och realme.com .

Här är livevideon från YouTube.

Vad förväntar vi oss av evenemanget?

Vi ser Realmes andra 5G-smartphone som kommer att ha flaggskeppsspecifikationer och kommer att baseras på Qualcomm Snapdragon 865-plattformen. Vi förväntar oss också två modeller med 8 GB RAM / 128 GB lagring och 12 GB RAM / 256 GB lagring.

Realme tillkännagavs som ett av de första företagen som använde den nya chipset under Qualcomms lanseringsevenemang i december förra året och debuterade den Snapdragon 865G-baserade X50-telefonen i Kina i januari.

Den här nya X50 Pro-versionen kommer att stiga igen, särskilt i kameravdelningen.

Det ryktas att X50 Pro kommer att ha en 64MP fyrkamerainställning plus dubbla 16MP och 8MP främre kameror.

Vi förväntar oss en OLED-skärm som är ett steg upp från LCD-skärmen på standard X50.

Vissa rykten föreslår också att X50 kommer att ha en sidmonterad fingeravtrycksskanner, men vi tror att det är mer troligt att det kommer att finnas en under skärmen, och fortsätter den trend som vi har sett i några år.

Wired SuperDart-laddning kommer också att förbättra tidigare generationer med fantastisk 65W kabelad laddning. Detta matchar 65 W SuperVOOC-laddning som systerföretaget Oppo visade förra året.

Den nya Realme-handenheten kommer att ha ColourOS 7 som är baserad på Android 10.

Skriva av Dan Grabham. Redigering av Adrian Willings.