Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Huawei Mate X2 är nästa generations hopfällbara telefon från det kinesiska varumärket, som kommer att avslöjas i februari.

Så vad kan du förvänta dig av den här kommande hopfällbara telefonen som skiljer den från tävlingen, och hur kan du titta på online-evenemanget?

När lanseras Huawei Mate X2?

Huawei Mate X2 avtäcks sker den 22 februari 2021. Tiden har bekräftats som 20:30 kinesisk tid (UTC + 8). Här är de globala tiderna så att du vet när du ska ställa in:

  • Storbritannien: 12:30 (GMT)
  • EU: 13:30 (CET)
  • Indien: 18:00 (IST)

Hur kan jag titta på lanseringen av Huawei Mate X2?

Huawei kommer att streama evenemanget direkt på sin YouTube-kanal . Vi har inbäddat videon ovan.

Observera att evenemanget kommer att vara värd på mandarin för en kinesisk publik, men engelska undertexter kommer också att presenteras.

Huawei Mate X2-specifikation - vad kan man förvänta sig?

En teaserbild på den officiella Huawei-webbplatsen (som presenteras uppe på den här sidan) visar tydligt Mate X2s fällbara skärm - och att den fälls inåt snarare än att ha huvudskärmen på utsidan som med originalenheten.

I många avseenden ser Mate X2 ut som en P40 Pro som kan utvecklas. Till skillnad från många av sina hopfällbara konkurrenter fyller dock den yttre skärmen enhetens hela framsida, medan den interna skärmen är massiv på 8 tum över - och utan utskärning för några kameror, så det är en oavbruten syn.

Att vara en Huawei-enhet finns dock inga Google Play-tjänster - i stället kommer det att köra företagets App Gallery som en butiksfront - och det väcker frågan om det någonsin kommer att lanseras utanför Kina.

Strax före lanseringen läcktes fullständiga detaljer om enheten - visar upp telefonen i avslöjande bilder .

Skriva av Mike Lowe. Redigering av Chris Hall.