Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Huawei är värd för en presskonferens och lanseringsevenemang den 19 september för att starta Mate 30-serien .

Evenemanget kommer att noteras inte bara för telefonerna själva utan också för att de kommer att vara Huaweis första enheter som påverkas av USA: s handelsförbud - vi tror att det kommer att innebära att de inte kommer åt Google-appar direkt (även om det kommer att lösas).

Huaweis affärsrörelser har inte tidigare påverkat dess fantastiska telefoner, så det blir intressant att se hur saker hanteras av företaget på scenen och hur det kommer att påverka användarupplevelsen.

Det är troligt att telefonerna kommer att köra en öppen källkodsversion av Android snarare än den Google-stödda versionen och de senaste rapporterna tyder på att telefonerna kanske inte ens kommer till Europa.

Programvaran ska övervägande fortfarande se likadant ut tack vare EMUI 10 , Huaweis användargränssnitt som sitter ovanpå Android. Med tanke på Huaweis uttalanden nyligen kommer Mate 30-telefonerna troligen inte att driva företagets nya HarmonyOS , men det är en möjlighet. Faktum är att Huawei tidigare sa att om det "inte kan använda Android i framtiden [kan det] omedelbart byta till HarmonyOS".

När lanseras Huawei Mate 30?

Huaweis presskonferens Mate 30 kommer att hållas i München, Tyskland, torsdagen den 19 september klockan 14.00 CEST. Evenemanget är öppet för media och analytiker.

Här är de olika lokala tiderna:

  • USA: s västkust: 05:00 PDT
  • USA: s östkust: 08:00 EDT
  • Storbritannien: 13:00 BST
  • New Delhi, Indien: 17.30 IST
  • Peking, Kina: 20:00 CST
  • Sydney, Australien: 22:00 AEST

Kan jag titta på det online?

Huawei strömmar vanligtvis sina händelser på sin egen Facebook-sida såväl som på YouTube - vi har inbäddat videon åt dig här. Om du klickar på videon kan du få YouTube att påminna dig när evenemanget går live.

Om du vill ha en annan version än engelska säger Huawei att du kommer att kunna höra den på andra språk också på sin huvudsida .

Dessa 3 fodral kommer att hålla din iPhone 13 smal, skyddad och ser fantastisk ut

Vilka telefoner förväntar vi oss?

Materialet online om lanseringen kommer med två taglines - att telefonen kommer att "gå i full cirkel", med hänvisning till telefonens cirkulära kamerahus.

Den andra taglinjen är "ompröva möjligheter" vilket naturligtvis är ganska generiskt, men kan peka mot att telefonerna har en något annorlunda programvaruinstallation.

Vi förväntar oss att det kommer att finnas fyra telefoner som Huawei pratar om vid evenemanget. Mate 30 Pro är chef för dessa, möjligen med en 90Hz-skärm med hög uppdateringsfrekvens. Det kommer att finnas en standard Mate 30, antagligen med en skärm med lägre upplösning, mindre minne, en färre kamera och ett mindre batteri.

Då finns det en premium Porsche Design-version med läderrygg. Slutligen, för telefonerna, kommer det att finnas en Mate 30 Lite.

Ett gäng bilder av telefonerna har nu läckt ut och visar den cirkulära fyrkamera på baksidan av Mate 30 Pro. Telefonen kommer också att ha en "vattenfallskant" på skärmen.

Huawei/evleaksPics Of The Mate 30 Series Surface Online - Check Out Huaweis New Flagship image 1

Mate 30 Lite kommer fortfarande att ha en fyrkamera, men den är mer standard i utseendet, ungefär som förra årets Mate 20-serie med ett fyrkantigt kamerahus och en fingeravtrycksläsare på baksidan istället för under skärmen.

Vi vet att Mate 30, Mate 30 Pro och Mate 30 Porsche Design kommer att använda Kirin 990-plattformen som debuterade vid IFA 2019 i början av september och att det kommer att finnas en 5G-version som går med i Mate 20 X 5G och Mate X som Huaweis andra 5G-kompatibla enheter. Det kanske dock inte visas initialt och kan istället starta i slutet av året.

Vad händer mer vid evenemanget?

Vi förväntar oss att det kommer att finnas en andra version av Huawei Watch GT lanserad, kallad GT2 förvånande . Det ser ut att komma fram i 42 och 46 mm versioner med en 1,2-tums 390 x 390 skärm enligt olika rykten.

Ny information från Android Headlines antyder att den tydligen kommer att finnas tillgänglig i fyra varianter och att den kommer att ha Huaweis egen programvara snarare än Wear OS - vi förväntar oss att den ska köra HarmonyOS. Från samma källa ser det ut som om det kommer att finnas ett fitnessband, men vi vet inte vad det kommer att kallas eller vilken programvara det kommer att köras.

Slutligen, på den nya produktfronten, kommer vi också att få en Huawei-version av Honor Vision smart TV . Återigen kommer detta att köra HarmonyOS och kommer att ha en popup-kamera.

Vi kan också få ett pris för Huawei FreeBuds 3-hörlurar vid evenemanget - de senaste Freebuds lanserades officiellt på IFA tidigare i månaden. Vissa rapporter tyder på att det också kommer att finnas en global lansering av MediaPad M6-surfplattan.

Skriva av Dan Grabham.