Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Apples fotoapp har några fantastiska funktioner, från möjligheten att söka efter text, personer och platser, till avsnitten Utvalda foton och minnen på fliken För dig.

Det enda problemet med avsnitten Utvalda bilder och minnen är att de ibland påminner dig om människor, husdjur eller minnen som du kanske inte vill bli påmind om.

Kanske har någon gått bort och det är svårt att se bilder på dem om du inte väljer att titta på dessa foton själv istället för att bli överraskad av widgeten Foton, eller så kanske du nyligen har gjort slut med någon.

Tack och lov finns det ett enkelt sätt att styra vem du vill se mindre av i dina iPhone Photos Memories och Featured Photos.

Så här kontrollerar du vem som visas i dina iPhone Photos Memories och Featured Photos

Följ stegen nedan för att se mindre av någon i din iPhone Photos Memories och Featured Photos. Det är värt att notera att bilder på personen fortfarande kan visas om deras ansikte inte känns igen eller delvis skyms.

  1. Öppna appen Foton på din iPhone
  2. Tryck på avsnittet För dig längst ned på skärmen
  3. Tryck på ett foto i avsnittet Utvalda foton som har den person du vill visa mindre
  4. Tryck på "i"-symbolen längst ner på skärmen i mitten
  5. Tryck på miniatyrbilden av personen som visas i det nedre vänstra hörnet av bilden
  6. Välj "Funktion mindre"
  7. Välj "Visa den här personen mindre" eller "Visa aldrig denna person"
  8. Välj Bekräfta

Om du väljer det förstnämnda kan personen i fråga visas i gruppfoton men enskilda bilder visas inte. Om du väljer det senare kommer inga foton av dem att visas i Minnen, inklusive gruppfoton.

Alternativt kan du gå till avsnittet Album på fliken Foton och följa dessa steg.

Dessa 3 fodral kommer att hålla din iPhone 13 smal, skyddad och ser fantastisk ut

  1. Tryck på Människor och platser
  2. Tryck på den person du vill visa mindre
  3. Tryck på cirkeln och de tre prickarna i det övre högra hörnet på skärmen
  4. Tryck på "Funktion [personens namn] Mindre"
  5. Välj "Visa den här personen mindre" eller "Visa aldrig denna person"
  6. Välj Bekräfta
Skriva av Britta O'Boyle.