Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Apple har en stor säkerhetsfunktion på iPhone och iPad som heter USB-begränsat läge. Funktionen hindrar USB-tillbehör från att ansluta till en iOS-enhet om enheten har varit låst i mer än en timme.

USB-begränsat läge bör göra det svårare för brottsbekämpning att knäcka ditt lösenord och stoppa enheter, som GrayKey, utformade för att knäcka en iOS-enhets lösenord och hämta data som normalt skyddas av kryptering.

Så här fungerar USB-begränsat läge och hur du slår på eller av det.

Vad är USB-begränsat läge?

Funktionen USB-begränsat läge anlände till iOS 11.4.1 i juli 2018. Funktionen var utformad för att göra det svårare för hackare - liksom brottsbekämpande myndigheter och myndigheter - att låsa upp din iPhone. Vid den tidpunkten beskrev Apple det som ett "säkerhetsskydd" för att samla upp befintliga iOS-säkerhetsfunktioner som förhindrar ständiga gissningar.

Till exempel låser iOS din enhet efter flera felaktiga lösenordsförsök. Men brottsbekämpning och vissa företag räknade ut en lösning via USB-tillbehör och Lightning-porten. USB-begränsat läge stoppar det sättet att få tillgång till en iOS-enhet.

Hur fungerar USB-begränsat läge?

Efter en timme där din iPhone, iPad eller iPod Touch sitter i viloläge utan att vara upplåst, stänger iOS av blixtporten och begränsar den till laddning - så länge USB-begränsat läge är aktiverat.

Detta bör teoretiskt förhindra enheter som GrayKey, som kan anslutas till en iPhone och knäcka lösenordet inom några timmar. Här är Apples supportsida om du vill ha mer information om säkerhetsfunktionen.

AppleiPhone-bild 2

Hur man aktiverar eller inaktiverar USB-begränsningsläge

Så länge din iPhone, iPad eller iPod Touch kör iOS 11.4.1 eller senare är USB-begränsat läge automatiskt på som standard.

Om du vill hitta växeln för att slå på eller av den, tryck på Inställningar> Touch ID (eller Face ID) och lösenord. Ange ditt lösenord och rulla sedan ner tills du når USB-tillbehör. Växla det här alternativet till grönt om du vill stänga av det.

När du är på måste du låsa upp din iPhone så att USB-tillbehör kan anslutas till din enhet när det har gått mer än en timme sedan den var upplåst.

När den är avstängd kan USB-tillbehör anslutas och användas när som helst, även om din telefon inte har låsts upp på mer än en timme.

Kan du fortfarande använda dina USB-tillbehör?

Ja, bara låsa upp din iPhone eller iPad. Det berättar för programvaran att det är OK för dig att ansluta ett USB-tillbehör, och så länge det är anslutet förblir tillbehöret anslutet - även om din iOS-enhet är låst igen. Så här förklarar Apple det:

"Om du inte först låser upp din lösenordsskyddade iOS-enhet - eller om du inte har låst upp den och anslutit den till ett USB-tillbehör under den senaste timmen - kommunicerar din iOS-enhet inte med tillbehöret eller datorn, och i vissa fall , det kanske inte laddas. Du kan också se en varning som ber dig att låsa upp din enhet för att använda tillbehör. "

PC Gaming Week special i samarbete med Nvidia GeForce RTX - Pocket-lint Podcast 154

Skriva av Maggie Tillman. Redigering av Britta O'Boyle.