Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Sony säger att PlayStation 5 kommer att erbjuda "bästa möjliga värde" men det betyder inte "nödvändigtvis lägsta pris".

I en intervju med GamesIndustry.biz , tillade Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan att "värde är en kombination av många saker. I vårt område betyder det spel, det betyder antal spel, speldjup, spelbredd, spelkvalitet, pris på spel ... alla dessa saker och hur de utnyttjar plattformens funktionsuppsättning. "

PS5 kommer att avslöjas i ett liveströmningshändelse torsdagen den 4 juni kl 13:00 PDT, 16:00 EDT, 21:00 BST och 22:00 CEST. Kolla in alla detaljer .

Ryan är inte så orolig för effekten av en eventuell nedgång i ekonomierna och säger att spel är ganska väl skyddat där som en bransch. "Den senaste historien har berättat för oss att spel är ett av tidsfördriven, och ett av företagen, som gynnar i ekonomiskt svåra tider. Det är ganska logiskt, folk har inte pengar att gå ut så att de stannar hemma."

De bästa spelen för Nintendo Switch 2022: De bästa Switch-spelen som alla spelare måste äga

Ryan tillägger också att en effekt av den senaste låset är att Sony insåg att det behövdes avsätta mer resurser till sitt befintliga nätverk. "Vi har lagt ner mycket ansträngningar på att se till att vårt nätverk fungerar. Jag är verkligen stolt över vad vi har gjort där. De dagar då Sony kritiserades för motståndskraften i sin nätverksaktivitet, bör det överlämnas till historien."

Ryan säger att PS4-ägare kommer att fortsätta vara oerhört viktiga för Sony på grund av det bidrag de fortfarande ger till företagets ekonomi. "Om du i breda siffror säger att vi har en gemenskap med 100 miljoner PS4-ägare just nu och under de första åren ... Jag vet inte, någonstans mellan 15 och 25 miljoner kan migrera till PS5, att lämnar fortfarande ett stort antal personer med PS4.

"Och det samhället visar en otrolig klibbighet och villighet att hålla sig engagerade, vilket jag tror att de senaste månadens händelser bara har förstärkt det vi redan visste."

Skriva av Dan Grabham.