Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Epic har bevisat ett par gånger att det har ett riktigt skick för att läsa rummet när det gäller Fortnite. Oavsett om det är att veta när man ska uppdatera ön med nya platser och spelvridningar, eller till och med när man ska stänga av hela spelet i några dagar, har inget av dess insatser gått fel hittills.

Så vi är glada att se hur det senaste spelet går ner - Party Royale, det senaste spelläget för Fortnite, syftar till att erbjuda ett utrymme i spelet som är mindre aggressivt och konkurrenskraftigt och mer avslappnande och gemytligt.

Det är en partilö utan vapen, precis som det låter, där spelare kan springa runt tillsammans och spela minispel och experimentera med sina ständigt växande garderober medan de chattar och umgås. I en sådan tid låter det som en helt fantastisk idé, och det skulle vara intressant att veta när Epic börjar arbeta med det nya läget.

Ändå kommer världens mest igenkännliga spel knappast bara att kasta ett nytt läge där ute utan någon fanfare, så det är ingen överraskning att Epic har planerat en stor bash. Den 8 maj, i en timme från 21:00 ET eller 18:00 PT (eller den lite antisociala tiden 02:00 här i STORBRITANNIEN), kommer spelare att kunna klättra upp till en trippel back-to-back-set från Dillon Francis, Steve Aoki och deadmau5, allt på Party Royales huvudskärm.

Det borde vara mycket roligt, även om det kanske inte lever upp till den stora presentations-komplexiteten i Travis Scotts senaste show. Tack och lov kommer premiären att upprepas den 9 maj kl 14:00 ET, 11:00 PST eller 19:00 BST, så vi vet när vi loggar in för att titta på den. Precis som en riktig spelning finns det inget som hindrar dig från att dyka upp halvvägs heller.

Dessutom kommer alla som loggar in på Fortnite mellan kvällen den 8 maj och morgonen den 11 maj att få en härlig Neon Wings Back Bling gratis för att fira lanseringen och verkligen få det festliga utseendet.

Fler aktiviteter i Party Royale

Epic säger att Party Royale är ett experimentområde som det förväntar sig att utvecklas snabbt, och det finns redan några aktiviteter som väntar på spelare, inklusive fallskärmshoppningsutmaningar, båttävlingar och funktioner att titta på på sin stora skärm. Allt detta utan några vapen eller mattor, (förhoppningsvis) som hindrar några irriterande pranksters från att förstöra din tid.

Party Royale är tillgängligt i Beta just nu innan den lanseras i helgen - kolla bara att du har laddat ner den senaste versionen av spelet på vilken plattform du helst föredrar och hoppa in för att utforska ön, på egen hand eller med vänner.

Skriva av Max Freeman-Mills.