Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Sonys kamerateam har meddelat att det kommer att lansera en helt ny kamera den 15 september. Och rykten antyder att den här kan vara en stor sak.

Under de senaste tolv månaderna har det varit på något sätt, vilket har gjort några riktigt kapabla videoinspelningsverktyg till marknaden i små, bärbara men välgjorda enheter.

De som vill ha något riktigt kompakt får ZV-1 som lyckas packa lite otrolig teknik i en liten kropp, sedan finns det den kraftfulla A6000-serien som förenades med A6600 och den senaste A7S III i fullformat.

Rykten säger dock att nästa meddelande kommer att bli något helt nytt som tar det bästa av fullbilden och packar det i en liten kropp.

Vilken tid är lanseringen och hur kan jag titta på den?

Sony har meddelat att liveströmmen för detta lanseringsevenemang kommer att äga rum den 15 september i Japan. Det gör tidszonsskillnaden lite besvärlig om du är i Centraleuropa och innebär att du stannar sent för att titta på det tidigt på morgonen (eller stå upp super tidigt).

En ögonblicksbild av olika tidszoner listas nedan, så att du kan få en känsla för när evenemanget kommer att vara. UTC är 1 am:

  • Tokyo - 10:00 JST
  • New Delhi - 06:30 IST
  • London - 02:00 BST
  • Berlin - 03:00 CEST
  • 01:00 UTC
  • New York - 21:00 EDT (14 september)
  • San Francisco - 18:00 PDT (14 september

Du kan titta på lanseringen här, vi har inbäddat liveströmmen åt dig högst upp på denna sida. Eller om du vill delta i chatten på Sonys YouTube-kanal kan du titta på det där.

Vad meddelas?

Sony kallar sin kommande produkt ett "Nytt koncept". Det betyder att vi förväntar oss att se något lite annorlunda, och rykten hittills pekar mot att det är en kamera som heter A7c. Det betyder att det går med i den populära A7-serien i fullformat, men nuvarande spekulationer tycks antyda att detta kommer att bli ett separat sortiment, som en off-shoot av A7-produkter.

Vad vet vi hittills om Sony A7c?

Enligt SonyAlphaRumours tar den nya kameran mycket av hårdvaran och funktionerna från den fantastiska A7-linjen och klämmer dem i en mindre kropp. Specifikt hävdas att vi kommer att se samma 24-megapixel fullbildsensor från Sony A7 III, men i en kamerakropp som har samma storlek (eller något större) än Sony A6600 .

Det ryktas också att det precis som A6600 kommer att ha en elektronisk sökare i hörnet och att den kommer att vara utrustad med en ordentlig artikulerande utskjutbar skärm som A7S III.

Som de flesta av Sonys senaste premiumvideofokuserade kameror förväntas den ha IBIS (kroppsstabilisering) och kommer att marknadsföras mot vloggers / YouTubers som vill ha en mycket kapabel men kompakt kamera. Det betyder att massor av avancerad autofokus och spårningsfunktioner i realtid sannolikt kommer att inkluderas också.

Den ryktade spec-listan innehåller en enda SD-kortplats, mic-in- och hörlursportar, Wi-Fi och Bluetooth. Dessutom kommer den att lanseras tillsammans med ett nytt sortiment av linser.

Hur mycket kostar det?

Sonys premiumkameror är inte billiga, det är givet. Så det är ingen överraskning - med tanke på hur A6000-serien och A7-serien prissätts - att de nuvarande förutsägelserna för prissättning ligger runt 2100 euro för Europa (det motsvarar cirka £ 1800 i Storbritannien).

Vad är Pocket-lint dagligen och hur får du det gratis?

Skriva av Cam Bunton. Ursprungligen publicerad den 11 September 2020.