Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Under sin historia har Porsche 911 genomgått några kritiska designförändringar, var och en som naysayers har varnat kan döda vad som gör den här bilen så speciell. Det har förekommit stötdämpare, övergången från en luftkyld till vattenkyld motor, den senaste generationens övergång till ett elektriskt servostyrningssystem, och nu - i ett drag ser vissa purister som kätteri - motorns turboladdning. Hälsningar till Porsche 911 Carrera.

Men vänta, har det inte alltid funnits en turboladdad 911? Det finns faktiskt den "stora T" 911 Turbo, som också har moderniserats - vi körde den för första gången i maj, i sitt högre utgående Turbo S-format . Men de mindre 911-modellerna (om du vill), de som majoriteten av människor köper, har aldrig blivit turboladdade. Och nu är de. Allihopa. Spela "lilla t" till den stora, dåliga ordentliga Turbo-modellen.

För en nybörjare 911 låter allt detta bisarrt. En storm i en Porsche-formad tekopp. Men underskatta denna förändring på egen hand, eftersom 911 är en bil som skapar både enorm lojalitet i sina fans och djupa känslor bland många fler. Om Porsche har gjort det här är det verkligen allvarliga nyheter. Eftersom det i grunden förändrar bilens karaktär.

Så den stora frågan: betyder allt detta att 911 har tappat sin magi? Vi har tillbringat en vecka och cirka 600 mil med en att ta reda på.

Porsche 911 Carrera recension: Allvarlig hårdvara

Du kommer att notera att vi har valt att köra den minst kraftfulla versionen av den här nya generationen 911. En långvarig teori är att den minst kraftfulla, lätt specificerade 911 är den finaste av rasen. Så vi bad Porsche att hålla det enkelt.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 5

Det innebar att man undviker Carrera S och klarar sig utan PDK-automatväxellådan (som 90 procent av 911 ägare nu väljer). På chassit och drivsidan av sakerna gjorde vår bil utan en mängd nya chassihjälpalternativ, helt enkelt att ta £ 1 125 Sport Chrono-paketet, vilket ger dash-top lap timer, dynamiska motorfästen och ett tillhörande sport / sport plus-system för att vässa upp allt.

Det är en basmodell, så ska vi inte ställa våra förväntningar för höga? Långt ifrån. Den nya, dubbelturboladdade, platt-6, 3,0-litersmotorn producerar 370 hk och 450 Nm vridmoment. Porsches aktiva spjäll och upphängningssystem - känt som PASM - kommer nu som standard (den sista generationen var det valfritt) och den manuella växellådan innehåller sju förhållanden.

Resultatet är att 911 fortfarande går som en skållad katt när du trycker på den höga pedalen. Dessa tvillingturbor kommer i drift med bara ett par tusen varv, vilket innebär att nya 911 får vinden i sina segel från en mycket tidig punkt i förfarandet. Detta står väldigt mycket i kontrast till den sista bilen som, trots att den var väldigt snabb, fortfarande behövde många varv ombord innan du verkligen kände att den färdades. Det är en uppfattnings sak, men turbos hjälper definitivt bas 911-känslan och inte bara vara snabbare. Och ändra karaktären och enheten i grunden.

Porsche 911 Carrera recension: Allvarlig programvara

Men även om motorn är det som får 911-puristerna att skumma i munnen, för de av oss som är intresserade av den verkliga användbarheten hos 911, ligger det i cockpit där de största förändringarna har vridits.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 13

Ut går det gamla PCM-kommunikations- och nav-systemet, ersatt av ett nytt, mycket snabbare, Volkswagen-system - som stöds av en mängd appar för att utöka och förbättra din Porsche-märkta livsstil, och Google-baserad online-kartläggning / navigering, DAB digital radio, ett Bluetooth-telefonsystem och online-portal.

Allt ovan är nu standard, vilket är en stor sak eftersom Porsche vanligtvis fick dig att betala extra innan nu. Du får till och med ett gränssnitt för iPod / iPhone - och nej det är inte vi som är Apple-partiska, det är Porsche, eftersom företaget tydligen gjorde forskning och fann att de flesta av dess drivrutiner hade Apple-enheter. Din Android-telefon kommer fortfarande att ansluta till bilen, men har inte samma funktionalitet som Apple. Prata om att riskera tekniska köpare.

Systemet körs mycket snabbare än tidigare, och den dyra, kapacitiva pekskärmen i glaskant svarar mycket på ingångar. Bara synd att det hela tiden berättade för oss hur Google laddade, eller planerade kartläggningsteknikens vattenstämpel precis där du inte vill ha det. Trots onlinefunktionalitet ringde fortfarande en telefon som kör Google maps runt den för att undvika trafik. Kommer bilnavigering att fånga tekniska spelare för den här typen av saker? När det inte kan i en ny £ 80k Porsche, undrar vi.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 12

Ändå är det trevligt att Porsche nu ger dig detta gratis - det vore lugnt att säga att dess tekniska erbjudande inte är ett steg framåt. Visst jämfört med det system vi ummedade och agerade i företagets Macan tidigare på året är det mycket mer användarvänligt.

Porsche 911 Carrera recension: Allvarlig körning

Interiören är också en framgångshistoria, skälen till att så många människor använder en 911 är alla närvarande och korrigerar den här gången. Baksäten som passar barn? Kontrollera. Det passar till och med en babystol om du försöker tillräckligt hårt. Främre bagageutrymme som rymmer en resväska i full storlek? Kontrollera. Super bekväma säten som (även om de är lågt monterade i bilen) inte kräver kroppsförvrängning för att komma in? Kontrollera. Lätt att justera säte och hjul? Kontrollera. Du får bilden.

Du kommer att notera att vi till stor del har ignorerat prat om yttre design. Eftersom det här är en ansiktslyftning av den senaste generationens bil ser den i stort sett densamma ut - bar för några stötfångarbyten och ljusteknikdetaljer, vilket ger en viss krångel men absolut inte förstör utseendet.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 4

Vi kommer att hantera enheten i fina nyanser, eftersom det är så 911 själv handlar om affärer. Att uttala en avgörande bedömning av modellens dynamiska kvaliteter är svårt, så är det en rad genomträngningar och variationer som 911 kommer in - från två- eller fyrhjulsdrift, en rad hjulstorlekar, fjädringskonfigurationer och körassistanssystem. Som vi har sagt är vår bil nästan lika ren en 911 som du kan ha idag. Och så fungerar det kanske som ett riktmärke.

Inneboende i alla Porsche-körupplevelser är konsekvensen av kontrollviktning, och i den här nya bilen visar Porsche att det fortfarande är bäst i branschen när det gäller att matcha det sätt som en uppsättning pedaler, växel, styrning och hyttomkopplare kan arbeta tillsammans i harmoni för att perfekt skildra idén om en väloljad maskin. Ingenting känns för lätt, för slarvigt eller för svårt att arbeta. Det låter kanske dyrbart, men det är från en sådan konsistens att mycket av glädjen att köra en 911 kommer.

Växellådan och åkturen är värda en separat anmärkning. Vi körde aldrig den manuella, 7-växlade versionen av den gamla 911 - men många journalister ansåg att växellådan inte var värd Porsche-namnet. Medan 7-stegsporten fortfarande kan fånga dig (7: e kan endast väljas från 5: e eller 6: e) är skiftets händelse rejäl, exakt och en allmän glädje att använda.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 11

På samma sätt har resan - med vår bil som körs på 20-tums hjul - en fasthet som passar 911: s sportiga natur och tillåter dyrbar liten kroppsvinkel och rullar, men lyckas ändå hantera det ledsna tillståndet av brittiska vägar med aplomb. De flesta hatchbacks hanterar grytor värre. Självklart är greppnivån förvånande. I det torra och med påkopplade stabilitetssystem bör dagarna för en 911 som skjuter ut dig från vägen, hedge-first, vara borta, för alla utom de mest skinkade.

Styrningen är dock ett ständigt stön eftersom den elektriskt assisterade installationen inte överför så mycket information genom ratten som ett hydraulsystem. Men det är ändå perfekt vägt och mycket exakt. Det gör 911 roligt att köra. Först när du går in i en annan Porsche från en generation eller två tillbaka inser du att den nya installationen ger dig mindre information. Men vad gäller samtida konkurrenter? Kanske Jaguars F-Type-installation bara nyanserar den.

Porsche 911 Carrera recension: Motorförändringar

Som lämnar bara det nya elementet: motorn. I en kall start är den fortfarande högljudd, djärv och har en chattnivå som alla ägare av en Porsche flat-6-enhet kommer att identifiera sig med. Vid varvtal utvecklar den en blaring, baritonanteckning som inte är obehaglig. Det saknar bara räckvidden för den tidigare motorn - som växte till ett ryggradande klagande, under de sista 1 500 varv / min i sitt sortiment.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 2

Det är ljudet vi saknar om vi är ärliga. Vi har goda minnen från körningar över North Yorkshire-hedarna i en 911 Carrera 4 S 2013, en ljus juni söndag morgon. Minnen som upprepade gånger byter ner för att helt enkelt vrida ut motorn och höra det otroliga, ryggvisande ljudet när det passerar 7000, sedan 8000 rpm. 2016? Tja, vi cyklade en våg av vridmomentet och bytte upp 2000 rpm tidigare (delvis för att den nya motorn har en lägre varvtalsbegränsare).

Observera att Carrera 2016 känns lika snabbt som en tidigare generation Carrera S. vid ge-och-ta-körning. Det är bara inte så beroendeframkallande eller minnesvärd på det sätt du utövar den.

Vår recension 911 kom också med ett sportavgaser (£ 1 773), med pops och sputter på överkörningen. Det är ett skratt först, du kan aktivera det mer eller mindre via en knapp på mittkonsolen. Men efter en vecka inser du att ljudet är repetitivt - vilket ger spelet bort att det här är programmerat och därmed bara känns lite syntetiskt.

Pocket-lintporsche 911 carrera 2017 recension bild 6

Låt oss få saker i perspektiv: det här är långt ifrån en dålig motor. Det låter fortfarande mer kultiverat än någon fyrcylindrig. Det låter till stor del som en 911 borde. Och för en turboladdad motor är den barmhärtigt fri från turbofördröjning. Det är också lättare och snabbare att köra över och utnyttja luckor - på grund av vridmomentet lägre ner i varvtalsområdet. I slutändan förstör det inte 911. Det definierar inte heller det längre.

Apple CarPlay förklarade: Att ta iOS på vägen

För puristerna kan det vara ett problem. För de som är mindre genomsyrade av 911-kulturen kanske det inte är det. Vi tycker att det är en liten skam, men inte en deal-breaker. Och det är verkligen inte tillräckligt med en fråga för att se 911 avstängda från sin position som den bästa bilen i sin klass.

Första intrycken

Det kanske berättar om 911: s nya tillvägagångssätt att så mycket av denna recension handlar om motorn. Det bredare konceptet utvecklas så försiktigt att förändringar som övergången till en turbomotor verkar oproportionerligt massiva. Men när vi går mot en alltmer elektrifierad mobilitetsflotta, och när Porsche själv går mot detta sätt att göra saker (Mission E-konceptet kommer att vända produktionen en viss tid efter 2018), måste vi ifrågasätta hur relevant det är att fortsätta att knuffa på en så liten del av bilen?

De större nyheterna är 911: s framåt med hyttteknologi och den stora ökningen av standardpassningsteknik. Att detta i allmänhet fungerar intuitivt, och på ett sätt som passar Porsche sätt att göra saker, är en mycket större pluspunkt än motorn är ett minus.

Kanske mer än någonsin behåller 911 sin blandning av att vara ett djupt eftertraktat föremål, men ändå en lätt vardaglig enhet att använda, att du inte kommer att vara orolig att lämna den ute på gatan, men ändå alltid glada att köra den för spark på en söndagsmorgondrift. Inte konstigt att det under hela dess 50+ åriga historia har förblivit en sådan sprudlande kraft.

Skriva av Joe Simpson.