Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - VW kommer snart att lansera sin nästa elbil , ID.5. Den kommer i två varianter, ID.5 och ID.5 GTX - versionen med dubbla motorer som erbjuder högre prestanda - medan dessa modeller utvecklarVW ID.4 som lanserades 2020 .

ID.5 kommer att erbjuda en förändring i stilen, med en taklinje i coupéstil som matchar Audi Q4 e-tron Sportback, som sitter på samma plattform.

Här är allt du behöver veta om lanseringen.

När kommer ID.5 att lanseras?

VW ID.5 och ID.5 GTX kommer att presenteras den 3 november klockan 14:00 CET. Här är de internationella tiderna så att du kan lyssna:

  • San Francisco - 06:00 PDT
  • New York - 09:00 EDT
  • London - 13:00 GMT
  • Berlin - 14:00 CEST
  • New Delhi - 18:30 IST
  • Tokyo - 22:00 JST
  • Sydney - 00:00 AEDT, 4 nov

Så här ser du lanseringen av VW ID.5 online

VW kommer att streama lanseringen av nya ID.5. Vi har bäddat in videoströmmen högst upp på den här sidan så att du kan titta online.

Vad du kan förvänta dig av lanseringen av ID.5 och ID.5 GTX

Det finns ett antal olika specifikationer för nuvarande ID.4, med ett 52kWh eller 77kWh batteri, och 148, 170 eller 204PS med motorn som driver bakhjulen. Vi förväntar oss att det är standarden för ID.5 också, den stora förändringen här är den bakre designen.

VW kanske hävdar att den är mer aerodynamisk och det kan betyda att det finns lite mer räckvidd att hämta från den här coupéversionen, men vi förväntar oss att saker och ting kommer att vara ungefär samma som SUV-versionen. VW säger dock att den är utrustad med ny hårdvara och mjukvara, så det kan bli några framsteg jämfört med ID.4-modellerna.

GTX kommer också att lägga till en främre motor, och återigen förväntar vi oss att prestandasiffrorna kommer att vara nära ID.4 GTX, medan det kommer att finnas några designelement för att skilja dessa bilar åt. På ID.4 GTX som inkluderade en blå interiör - vi förväntar oss liknande trimförändringar för att skilja dessa bilar åt.

GTX-modellen kommer sannolikt att fortsätta med 77kWh-batteriet och 299PS. Var och en av effektkonfigurationerna kommer sannolikt att ha ett antal olika trimnivåer.

Skriva av Chris Hall. Ursprungligen publicerad den 19 April 2021.