Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Porsche förbereder sig för att lansera sin nästa elbil, Porsche Taycan Cross Turismo.

Baserat på Mission E Cross Turismo som visades upp 2018 tar den nya modellen Porsches elektriska formel och tillämpar den på något något större och mer praktiskt, vilket ger dig lite mer utrymme - som Panamera .

Här är allt du behöver veta.

När är Porsche Taycan Cross Turismo lanseringsevenemang?

Avtäckningen av nya Porsche Taycan Cross Turismo kommer att äga rum 16:00 CET den 4 mars 2021. Här är de internationella tiderna:

Apple CarPlay förklarade: Att ta iOS på vägen

  • San Francisco - 07:00 PST
  • New York - 10:00 EST
  • London - 15:00 GMT
  • Berlin - 16:00 CET
  • New Delhi - 20:30 IST
  • Peking - 23:00 CST
  • Sydney - 02:00 AEDT 5 mars

Hur man tittar på det online

Porsche kommer att liveströmma evenemanget och vi har inbäddat strömmen ovan så att du kan titta på den här.

Vad du kan förvänta dig av Porsche Taycan Cross Turismo

Medan mycket av Cross Turismo liknar de Taycan-modeller som redan har lanserats, har den en längre profil med ett utökat tak vilket innebär mer utrymme för de bakre passagerarna - och mer bagageutrymme.

Det här är en bil som är utformad för att vara mer praktisk. Takskenor är till exempel standard, medan lastutrymmet bak är utformat för att vara mer tillmötesgående för dem som gillar att göra något mer äventyrligt än att bara köra till kontoret.

Det återspeglas också i upphängningen: den här bilen kan åka högre än Taycan-modellerna, vilket ger lite mer utrymme för vägar som är mindre jämna - det kommer också att vara fyrhjulsdrift med dubbla motorarrangemang för att säkerställa prestanda oavsett terräng .

I grunden förväntar vi oss dock en bil som väldigt mycket fortsätter Taycan-upplevelsen från inredningen och det är ingen dålig sak.

Skriva av Chris Hall.