Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Mercedes-Benz lovade att de skulle presentera Vision EQXX, en ny prototyp som kommer att bli den mest effektiva Mercedes-Benz någonsin.

Och varför spelar effektiviteten roll? För när vi går in i en era efter förbränning, blir det allt viktigare att få ut det mesta av din batterikraft.

Vision EQXX lovar över 1000 km räckvidd.

När är Mercedes Vision EQXX-evenemanget?

Mercedes-Benz kommer att avslöja Vision EQXX som en höjdpunkt på CES 2022. Onlineevenemanget kommer att äga rum 3 januari 2022 kl. 18.00 CET. Här är de lokala tiderna, globalt:

  • San Francisco - 09:00 PST
  • New York - 12:00 EST
  • London - 17:00 GMT
  • New Delhi - 22:30 IST
  • Tokyo - 02:00 JST, 4 januari
  • Sydney - 04:00 AEDT, 4 januari

Så här tittar du på Mercedes Vision EQXX-evenemanget online

Du kommer att kunna se avtäckningen av Vision EQXX när Mercedes-Benz kommer att vara värd för en liststream. Det kommer att vara tillgängligt via olika kanaler, men vi har bäddat in det ovan så att du kan se det.

Vad du kan förvänta

Vision EQXX faktureras som den mest effektiva Mercedes-Benz någonsin, lovar 1000 km räckvidd - eller 620 miles - och får 6 miles per kWh från batteriet.

Det är en högre effektivitet än du får från nuvarande elbilar, som kan sträcka sig så högt som 5 miles per kWh - och ju bättre effektivitet, desto större räckvidd för en given batteristorlek. Att vara mer effektiv innebär naturligtvis att du kan minska storleken och vikten på batteriet - vilket får ner den totala kostnaden - även om eftersom Mercedes är i lyxklassen av bilar är det osannolikt att det är det primära problemet.

Syftet med Vision EQXX är att skissera en väg till framtiden där elbilar kan ha en räckvidd jämfört med konkurrenterna de stora dieslarna, av vilka många kommer att ge dig 600 miles räckvidd eller mer när du kör i motorvägshastigheter, vilket är där elbilar är på sin svagaste uthållighet klokt.

Vision EQXX kommer att syfta till att beskriva Mercedes-Benz ledarskap inom elbilar och demonstrera tekniker som kommer att påverka lanseringen av ytterligare elektriska modeller från märket.

Skriva av Chris Hall.