Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Mercedes-Benz kommer att avslöja sin helelektriska salongbil helt torsdagen den 15 april 2021.

Mercedes EQS formar sig att bli något ganska spektakulärt. Cockpiten har redan avslöjats och den har en häpnadsväckande 56-tums OLED-skärm som går hela instrumentbrädans längd .

Hur kan resten av bilen leva upp till det? Du måste titta själv. Här är detaljerna.

När är Mercedes EQS världspremiär?

Mercedes-Benz är värd för ett online-avtäckningsevenemang torsdagen den 15 april. Här är tiderna för din region:

  • USA: s västkust: 09:00 PDT
  • USA: s östkust: 12.00 EDT
  • Storbritannien: 17:00 BST
  • Centraleuropa: 18:00 CEST

Hur man ser Mercedes EQS-evenemanget online

Du kan titta på online-avtäckningen av Mercedes EQS här på Pocket-lint, via videon inbäddad ovan.

Alternativt kommer Mercedes-Benz att vara värd för evenemanget på en dedikerad webbsida här .

Vad du kan förvänta

Som vi har nämnt ovan har Mercedes-Benz redan retat interiören i den helelektriska salongbilen, inklusive dess häpnadsväckande infotainment-system.

Köpare kommer också att kunna specificera ett mer diskret internt system med hjälp av tablettliknande skärmar.

Det kommer också att finnas ett 15-högtalars ljudsystem inuti, som kan kombinera en ljudutgång på 710W.

Bilder av en konceptversion av fordonet släpptes också i början av april och visade vad som är den mest lyxiga elbilen vi sett någonsin. Vi förväntar oss att EQS ska vara den elektriska motsvarigheten till S-klassen och erbjuda gott om utrymme och massor av kraft.

De bästa elbilarna 2021: De bästa batteridrivna fordonen som finns på brittiska vägar

Det kommer att finnas 90 eller 108 kWh batterialternativ och kommer att göra 0-62 mph på 4,3 sekunder, med ett intervall över 400 miles.

Skriva av Rik Henderson. Redigering av Chris Hall. Ursprungligen publicerad den 9 April 2021.