Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Lexus är inte ny på elbilar. Vi har tidigare sett Lexus UX 300e, baserad på Lexus UX som också fanns som hybrid, men lanseringen av Lexus RZ kommer att innebära ett nytt kapitel då Lexus lanserar en dedikerad elbilsmodell.

Det kommer att bli en SUV - som de flesta av Lexus bilar - och du kommer att kunna se lanseringen den 20 april 2022.

Här är allt du behöver veta.

När lanseras Lexus RX?

Lanseringen av Lexus RX kommer att äga rum den 20 april 2022 klockan 11:00 BST. Här är de internationella tiderna:

  • San Francisco - 03:00 PDT
  • New York - 06:00 EDT
  • London - 11:00 BST
  • Berlin - 12:00 CEST
  • New Delhi - 15:30 IST
  • Tokyo - 19:00 JST
  • Sydney - 20:00 AEST

Hur kan du se Lexus livestream?

Lexus har bekräftat att man kommer att avslöja Lexus RZ online och att man kommer att streama lanseringen på YouTube. Vi har bäddat in videon högst upp på den här sidan så att du kan följa med. Eller så kan du gå över till Lexus särskilda webbplats.

Vad du kan förvänta dig av Lexus RZ

Den nya Lexus RZ kommer att kallas Lexus RZ 450e och beskrivs som "den första dedikerade Lexus BEV". Den kommer att byggas på e-TNGA-plattformen som används för Subaru Solterra och Toyota bZ4X.

Apple CarPlay förklarade: Att ta iOS på vägen

Exteriören verkar vara typisk Lexus, men nära besläktad med dessa syskonbilar. Vi har ännu inte sett interiören, men återigen förväntar vi oss att den följer samma linje som tidigare Lexus-modeller.

Eftersom den använder e-TNGA-plattformen förväntar vi oss ett batteri på 71,4 kWh med en räckvidd på cirka 330 mil. Vi förväntar oss konfigurationer med fram- eller fyrhjulsdrift och 150 kW-laddning, även om dessa detaljer måste bekräftas.

Skriva av Chris Hall.