Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Kia är nästa i kö för att lansera sin tidigare retade elbil.

Ring Kia EV6, företaget har redan delat ett par bilder för den kommande elektriska modellen, men nu är vi redo för hela avslöjandet.

När är Kia lanseringsevenemang?

Avtäckningen av Kia EV6 kommer att äga rum den 30 mars kl 10:00 CEST. Här är de globala tiderna för lanseringen:

  • San Francisco - 01:00 PDT
  • New York - 04:00 EDT
  • London - 09:00 BST
  • Berlin - 10:00 CEST
  • New Delhi - 13:30 IST
  • Seoul - 18:00 KST
  • Sydney - 19:00 AEDT

Var man kan se lanseringsevenemanget

Evenemanget kommer att livestreamas på YouTube, du hittar videon inbäddad ovan.

Vad du kan förvänta dig av Kia EV6

Kia EV6 är baserad på E-GMP, en modulär plattform designad för elbilar, och förväntas sitta bredvid den nyligen lanserade Hyundai Ioniq 5 .

Kia har redan gjort något av en design avslöjad på Kia EV6, så vi har en bra uppfattning om hur den här bilen kommer att se ut. Kia har inte gått så långt som att avslöja viktiga detaljer som batterialternativ som det kommer att finnas i. Vi har dock sett den snygga interiören.

Det är troligt att det kommer att erbjuda samma 58 eller 72,6kWh batterialternativ, med RWD eller AWD, som finns i Ioniq 5. Det antyder också att det stöder 350kW-laddning, som alla sannolikt kommer att dikteras av plattformen, även om det kan finnas en viss variation här för att möjliggöra bredare prisalternativ för köpare.

Vad är Pocket-lint dagligen och hur får du det gratis?

Vi förväntar oss också att lära oss mer om det nya infotainment-systemet, som Kia säger är helt nytt - med en stor böjd interiörskärm som ser mycket modernare ut än de senaste Kia-elbilarna.

Skriva av Chris Hall.