Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Hyundai redogjorde för sina planer på att använda Ioniq-märket för rena elektriska fordon i augusti 2020 - och Ioniq 5 är den första av den nya rasen som lanseras.

Hyundai presenterar den nya modellen online - och här är allt du behöver veta om evenemanget.

När är Hyundai lanseringsevenemang?

Avtäckningen av Ioniq 5 kommer att äga rum den 23 februari kl 07:00 GMT. Här är de globala tiderna för lanseringen:

  • San Francisco - 23:00 PST 22 feb
  • New York - 02:00 EST
  • London - 07:00 GMT
  • Berlin - 08:00 CET
  • Mumbai - 12:30 IST
  • Tokyo - 16:00 JST
  • Sydney - 18:00 AEDT

Var man kan se lanseringsevenemanget

Evenemanget kommer att livestreamas på YouTube, du hittar videon inbäddad ovan.

Vad du kan förvänta dig av Hyundai Ioniq 5

Ioniq 5 är den första i en ny serie elbilar, baserad på E-GMP , en modulär plattform designad för elbilar.

Pocket-lintHyundai Ioniq 5: Hur man tittar på lanseringsevenemangets foto 3

Ioniq 5 kommer att baseras på Hyundai 45 Concept som visades upp 2019, även om vi förväntar oss att det blir mycket mer konventionellt. Vi förväntar oss helt att det ska sitta i SUV-utrymmet, dock större än företagets befintliga elektriska crossover, Kona Electric.

Hyundai har redan avslöjat några intressanta detaljer om det inre av Ioniq 5 som visar den glidande mittkonsolen. Detta verkar röra sig tillsammans med sittpositionen, så att du kan skapa mycket mer utrymme runt fötterna på de främre passagerarna.

Företaget har också bekräftat sitt åtagande att använda miljövänliga material och beskriver att det använder naturliga material, behandlingar och ytbehandlingar, inklusive återvunna plastflaskor.

Bokningar för Project 45-upplagan öppnas från och med 23 februari med leveranser som förväntas sommaren 2021.

Skriva av Chris Hall. Ursprungligen publicerad den 22 Februari 2021.