Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Lotus är mest känd för sina tvåsitsiga sportbilar. Från James Bonds Lotus Esprit till Elise, Exige och Evora , det är ett ikoniskt varumärke med en lång prestationshärstamning, men ett som går igenom en enorm övergång.

Nu under ägande av den kinesiska bilkoncernen Geely (tillsammans med sådana som Polestar ), har företaget planer på att lansera fyra elbilar inom en rad olika segment, till att börja med Lotus Eletre, tidigare känd under kodnamnet Lotus Type 132. Vi vet redan detta är en elektrisk SUV, så det är ganska förändringen för Lotus.

Så här kan du se avtäckningen av den nya modellen.

När lanseras Lotus Eletre?

Lanseringen av Lotus Eletre kommer att äga rum tisdagen den 29 mars 2022, klockan 19:30 i London. Här är de globala tiderna som referens:

  • San Francisco - 11:30 PDT
  • New York - 14:30 EDT
  • London - 19:30 BST
  • Berlin - 20:30 CEST
  • New Delhi - 00:00 IST, 30 mars
  • Tokyo - 03:30 JST, 30 mars
  • Sydney - 05:30 AEDT, 30 mars

Kan jag se Lotus Eletre-lanseringen online?

Ja, Lotus har bekräftat att du kommer att kunna se lanseringen på YouTube , Facebook eller på Lotuscars.com . Vi kommer att sträva efter att bädda in videon här när den blir tillgänglig.

Vad du kan förvänta dig av Lotus Eletre

Lotus har retat Lotus Type 132 under en tid efter att ha sagt att det skulle vara en E-segments SUV. Det tyder på att det här inte kommer att vara massmarknad, det kommer att vara exklusivt – och det är vad vi förväntar oss av denna nya typ av Lotus-bil.

Teaservideor har fokuserat på saker som kolfibermaterial, moderna aggressiva linjer med tonvikt på hastighet och ljus. Det är vad Lotus är känt för och vi förväntar oss att Lotus Type 132 – nu känd som Lotus Eletre – skulle vara en uppvisning i allt som Lotus har gjort tidigare.

Vad är Pocket-lint daily och hur får du det gratis?

Detta är en enorm förändring för Lotus, så vi förväntar oss prestationssiffror som är designade för att imponera, vi förväntar oss att höra mycket om körning och hantering, om en sportbils härstamning och arv som kommer från racerbanan. Men bakom allt detta förväntar vi oss något som är tekniskt avancerat, vilket banar väg för de elektriska Lotus-bilarna som kommer att följa det .

Skriva av Chris Hall.