Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Dell XPS 13 för 2017, som följer en mindre uppdatering i slutet av 2017, är en mycket större affär i uppdateringsinsatserna. Det är smalare och lättare än någonsin tidigare och kommer närmare den tunnaste faktorn hos de tunnaste rivalerna.

Och som de senaste XPS 13-modellerna är det en fantastisk maskin i nästan alla avseenden ... så länge du inte behöver en pekskärm eller ett flippigt gångjärn.

Design

  • 11,6 x 302 x 199 mm; 1,2 kg
  • Svart kolfiber handledsstöd med mjuk beröring
  • Gorilla Glass 4 skärmöverdrag

Vi har varit Dell XPS 13-fans i åldrar. Men dessa maskiner har alltid varit lite tjockare än de flesta av deras uppenbara konkurrenter. Det är vad Dell har förändrat den här gången: 2018-modellen är bara 11,6 mm tjock, vilket är massivt 50 procent smalare än föregångarens tjockaste punkt.

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 2

Det är inte så tunt som den 9 mm tjocka Acer Swift 7 , men tack vare XPS 13: s ultratunna skärmram är hela bärbar datorns fotavtryck inte så mycket större än själva skärmen. Detta är portabilitet himlen, därför, särskilt eftersom det bara väger 1,2 kg.

Slimfast midjeavskärning åt sidan, den klassiska Dell XPS 13-stylingen har inte förändrats. Det finns styv aluminium på toppen och botten, med en mjuk kolfiberfinish inuti. Som vanligt är alla delar av den här lilla datorn styva och rörliga, ungefär som en Apple MacBook. Byggkvalitet som denna är en stor del av varför XPS 13s är så populära.

Det finns dock inga pråliga, snygga funktioner: gångjärnet fälls bara tillbaka i normal utsträckning, cirka 130 grader; du får inte en penna; och det finns ingen pekskärm. Dell gör en 2-i-1 hybrid XPS 13 , men den här versionen är för människor som tycker att hybrider är lite, ja, flimflam.

Trots att det inte finns några vikbara gångjärn i den här översynen XPS 13 finns det en mycket snygg bit av smart hårdvarudesign: strömbrytaren längst upp till höger på tangentbordet fungerar också som en fingeravtrycksscanner. Det är ganska mycket den snyggaste integrationen av den här hårdvaran vi har sett på en bärbar dator - förutom Huawei MateBook X Pro - och det fungerar också bra.

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 9

Dell XPS 13 har också infraröda (IR) kameror som sitter under skärmen, så att du kan logga in med ditt ansikte. Detta fungerar bra, även om vissa människor hatar kameralayouten på XPS 13, eftersom den är placerad mot skärmens botten. Den lägre vinkeln ger mindre smickrande videosamtal, vilket markerar dessa käkar och dubbla hakor.

Anslutningar

  • 2x Thunderbolt 3 med PowerShare, DC-In och DisplayPort
  • 1x USB-C 3.1 med PowerShare, microSD-kortplats
  • Killer 1435 802.11ac 2x2 och Bluetooth
  • Noble låsspår

En annan möjlig tvist i den nya Dell XPS 13 är dess anslutningsarsenal. Det finns inga traditionella uttag här. Det betyder USB i full storlek, inget SD-kortplats i full storlek och ingen HDMI-port. Om du är desperat efter dessa, kolla in den bara något äldre XPS 13 9360 medan den fortfarande finns kvar (den har också en "stor" USB och en SD-kortplats).

I stället för dessa har den nya XPS 13 tre USB-C-portar, varav två stöder den ultrasnabba Thunderbolt 3-standarden. De kan vara små, men de är åtta gånger snabbare än en vanlig USB 3.0-port. Teknik, va?

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 8

En av dessa USB-portar tas upp av nätadaptern under laddning. Det finns också en microSD-kortplats och en liten LED-skärm som visar dig den grova batterinivån när du trycker på en knapp bredvid den. Praktisk.

Tangentbord och styrplatta

  • 1,3 mm nyckelgång
  • Dell Precision-pekplatta

Det nya XPS 13-tangentbordet är lite grundare än den gamla versionen, men det ger fortfarande en mycket tillfredsställande skrivupplevelse. Det finns en hel del motstånd mot tangenterna. Och som alla aspekter av den här bärbara datorn känns tangentbordet av hög kvalitet.

Det finns en LED-array under tangenterna så att du kan se vad du gör när det är mörkt också.

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 4

Dell XPS 13s styrplatta är också bra. Den har en solid klickare, den är ungefär lika stor som den kan överväga den bärbara datorns ram och ytan är extremt slät texturerat glas. Det känns fantastiskt.

Skärm

  • 13,3 tum InfinityEdge-skärm, Full HD-upplösning (1920 x 1080)
  • 4K Ultra HD-upplösning (3840 x 2160) med pekskärm finns också
  • 1500: 1 kontrastförhållande

Det finns två typer av skärmalternativ i XPS 13-serien. De flesta versioner har en Full HD-skärm, men de dyrare specifikationerna använder en Ultra-HD 4K-upplösning tillsammans med ett pekskikt.

Vi har standard XPS 13, och bortsett från dess lägre pixelantal är detta en högkvalitativ skärm. Kontrasten är fantastisk, färgerna är djupa och rika, och maximal ljusstyrka är brännande.

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 10

Skärmen har en glasig, blank yta, så reflektioner kommer att bli tydligare än med en matt panel. Men Dell XPS 13 har en bländningsminskande yta som gör att dessa reflektioner ser mindre ljusa och mindre distraherande ut.

Prestanda

  • 8: e generationens Intel Core i7-8550U CPU (8M cache, upp till 4,0 GHz)
  • 8 GB LPDDR3 1866 MHz RAM
  • 256 GB PCIe Solid State Drive

Detta är den andra vågen av Dell XPS-bärbara datorer som använder en av Intels åttonde generationens processorer. Gå över till Dells webbplats så hittar du alternativen Core i5 och Core i7.

Vårt recensionsexempel har den kraftfullare Core i7 CPU, en i7-8550U chipset. Denna generation ger den största förbättringen av CPU-kraft på flera år.

Bästa VPN 2021: De 10 bästa VPN -erbjudandena i USA och Storbritannien

Tunna bärbara datorer som denna brukade ha två kärnor, men Intels åttonde generationens har fyra. Det betyder nästan dubbelt så mycket ström på kranen jämfört med Dell XPS 13 som du kanske har köpt i mitten av 2017. Den klarar nästan vad som helst. Dess 8 GB RAM och en snabb 256 GB SSD får också Windows 10 att flyga.

Pocket-lintDell XPS 13 recension 2018 bild 6

Dell XPS 13 är fortfarande inte så bra för spel. GPU-kraft har inte förändrats mycket i denna generation av Intel-processor, och spel går inte riktigt snabbare den här gången.

Du kan spela gamla spel som Skyrim om du sänker grafikinställningarna ganska mycket. Men det här är inte en spelmaskin. Inte alls. Det finns inget alternativ att lägga till diskret grafik heller - något som Huawei MateBook X Pro erbjuder - inte att vi kan föreställa oss att Dell ändå kan passa in en sådan chipset i denna XPS.

Batteri-liv

  • 52 WHr 4-cells icke-avtagbart batteri
  • Laddning via USB-C

Den tunnare XPS 13 har också en något mindre batterikapacitet än sin föregångare. Kapaciteten har nedgraderats från 60Wh till 52Wh, så det är fortfarande en stor kapacitet, bara inte en gigantisk.

I våra tester varade Dell XPS 13 i mellan 10 och 11 timmars ljusanvändning, med den ljusstyrka du kan använda inomhus. Du tappar en timmes användning jämfört med den gamla fetare XPS 13. Men du får fortfarande en hel dags arbete utan kostnad, vilket är det viktiga.

Första intrycken

Dell XPS 13 är mycket tunnare än den senaste versionen och har en snygg ny fingeravtrycksskanner inbyggd i strömbrytaren. Till och med nybörjardisplayspecifikationen är fantastisk, medan alla aspekter av den bärbara datorns byggnad är av hög kvalitet.

Du byter lite batteritid och större kontakter för att minska till 11 mm tjocklek. Men om du värdesätter en tunn ram är det inte för mycket av ett offer.

Alternativ att överväga

Pocket-lintLenovo Yoga 920 recension bild 1

Lenovo Yoga 920

Om du är ute efter en högkvalitativ bärbar dator med pekskärm och 360-graders gångjärn, leta efter Yoga 920. Den är lite tjockare och tyngre än Dell, men håller ännu längre mellan laddningarna och har en snygg penna för klotter. och designers. Det är dock lite dyrare.

Läs hela artikeln: Lenovo Yoga 920 recension

Pocket-lintSurface Book 2 recension bild 1

Microsoft Surface Book 2

Surface Book 2 är den typ av bärbar dator som många skulle vilja ha, men som få har råd. Skärmen dyker upp för att bli en surfplatta, alla modeller har en supervass 3240 x 2160 skärm och magnesiumhöljet är fantastiskt. Det är dock betydligt tyngre än XPS 13 och ett startpris på £ 1499 kommer att få några ögon att vattna.

Läs hela artikeln: Surface Book 2 recension

Pocket-lintHuawei MateBook X Pro recension bild 3

Huawei MateBook X Pro

En av de bästa Windows-bärbara datorerna, MateBook X Pro har den tunnaste ramen i branschen, mängder av kraft och till och med diskret grafik ombord. Det kan inte vara så länge som även den nya Dell, men med cirka åtta till nio timmars batterilivslängd för videoklipp är den enda verkliga bristen.

Läs hela artikeln: Huawei MateBook X Pro inledande recension

Skriva av Andrew Williams. Ursprungligen publicerad den 21 December 2017.