Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Acer tillverkar bärbara datorer för vanliga människor som gillar en bra affär. För det mesta ändå. Swift 7-linjen är där den grenar ut. Tidigare modeller har gett oss några av de tunnaste och lättaste bärbara datorerna i världen, med bisarra varningar som styrplattor som inte klickar .

Efter den senaste versionen verkar Acer Swift 7 2019/2020 positivt normal. Styrplattan klickar, den har en 8: e generationens Intel-processor, den är fortfarande otroligt liten och har några av de smalaste skärmgränserna du hittar på alla bärbara datorer.

-

Du bör dock förmodligen bara överväga att det är ultralätt och millimeter-rakningstjocklekar är dina högsta prioriteringar. Eftersom det annars är dyrt, inte enormt kraftfullt och tangentbordet inte är lika tillfredsställande att skriva på som vissa Acer-bärbara datorer som kostar en tredjedel av priset.

Vår snabba uppfattning

Acer Swift 1, Swift 3 och Swift 5 är ganska lätta att rekommendera till nästan alla som vill ha en vettig bärbar dator för alla ändamål. Tyvärr är Acer Swift 7 inte det. Den kostar en hel del. Den är inte så kraftfull. Och tack vare en rad byggnadstillgängligheter för att hålla den tunn och lätt känns delar av Swift 7 tunn och sladdrig. Man ska inte kunna klicka på en musknapp genom att trycka på undersidan av en bärbar dator.

Dess överklaganden är specialiserade. Vissa kommer att älska den ultralätta vikten och den telefonliknande tjockleken. Dessa designaspekter är utan tvekan imponerande. Den otroliga synligheten utomhus är dock det vi återkommer för framför allt. Det är mer logiskt i LA än i Loughborough, alltså, men inte ens den stjärnspäckade funktionen kan balansera den här bärbara datorns attraktionskraft.

Acer Swift 7 (2019) recension: Slim och light misslyckas med att lyckas

Acer Swift 7 (2019) recension: Slim och light misslyckas med att lyckas

3.0 stjärnor
Fördelar
  • Extremt bra ljusstyrka på skärmen
  • Mycket smal och lätt
  • Tyst drift
Nackdelar
  • Mycket dyrt
  • Känns lite tunn i vissa delar
  • Inte särskilt kraftfullt

squirrel_widget_202335

Design

  • 318 x 192 x 9,95 mm; 0,89 kg

Det finns fyra viktiga komponenter i Acer Swift 7-designen: låg vikt, MacBook-skamande tunnhet, små bildskärmar och själva höljet.

Det sista möjliggör Swift 7: s smala och lätta knep. Den bärbara datorn använder en magnesiumlegering snarare än en övervägande aluminium, vilket är standardvalet för en avancerad bärbar bärbar dator.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 2

Magnesium är lättare och starkare med samma tjocklek. Det är därför du ser det på flera extrema bärbara datorer med viktminskning. Att Swift 7 inte känns lika metallisk som aluminium är en anledning till att magnesiumlegering inte används oftare. Det är varmare att röra vid. Vissa kanske misstänker det för plast, även om det känns mycket trevligare än enkel plast för våra fingrar.

Älskar magnesium eller inte, Acer Swift 7 är en av de bästa bärbara datorerna i världen för de snabba helghelgerna eller arbetsresorna när du försöker packa allt i en handbag. Den bärbara datorn väger bara 890 g och är så tunn att den tar mindre utrymme i en ryggsäck än den bärbara datorpolstringen som vissa ryggsäckar har.

Swift 7 är också mycket mindre djup än de flesta 14-tums ultrabärbara bärbara datorer. Dell fick mycket uppmärksamhet för sina mycket smala skärmramar i XPS 13 , men det har en ganska stor bit tomt utrymme under själva skärmen. Inte så mycket i den här Acer, vilket innebär att tangentbordets platta också kan minska för ett mindre fotavtryck allround.

Du får förmodligen idén. Swift 7 är väldigt tunn och lätt. Det är dock inte den mest robusta bärbara datorn. Plocka upp den i ena änden så kan du känna skalet böja lite. Du kan också aktivera musklickaren genom att trycka på Acer Swift 7: s undersida.

Detta får oss inte att tro att det är på väg att falla sönder så fort du tar det ur lådan. Men det är inte vad du vill ha för 1799 £.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 8

Acer har också använt ett särskilt konstigt mått för att få Swift 7: s design att fungera: det finns inget utrymme för kameran på framsidan, så den sitter under en liten popup-flik precis ovanför tangentbordet. Du trycker på den och kameran klickar öppet och stängt som en infällbar penna.

Det är en hemsk vinkel att hålla ett videosamtal från - precis som vi sa om designen i Huawei MateBook - och du måste flytta huvudet till en något ovanlig position för att passa in i ramen. Det är lite av en cludge, utan tvekan med tanken att de flesta inte kommer att använda webbkameran, om inte alls.

Skärm

  • 14-tums 1920 x 1080 pixlar IPS LCD
  • 300-nit ljusstyrka
  • Bländningsskikt

Acer Swift 7 har en 14-tums Full HD-skärm. Det ser mer ovanligt ut än det här ljudet låter eftersom gränsen längst ner på skärmen är så liten.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 3

Detta är en imponerande teknisk utveckling - även om telefons skärmtäckning redan har nått långt längre. Det är dock inte en olegerad praktisk förbättring. Mindre tom bulk under skärmen skjuter skärmen längre ner. Använd Acer Swift 7 på knäna och du måste böja ner huvudet något mer än vanligt. Dina axlar tackar dig inte.

Acer Swift 7-skärmen är inte heller lika skarp som en MacBook. Full HD (AKA 1080p) räcker för en 14-tums bärbar dator, men texten ser lite pixelerad ut.

Liksom problem med byggkvaliteten kanske det här inte är vad du förväntar dig när du öppnar en bärbar dator på 1800 £. Återigen, om du är ute efter något du kan lita på att hålla ett tag mellan laddningarna, skulle en ökning av upplösningen inte motivera träffet på batteriets livslängd.

I andra avseenden är Swift 7-skärmen fantastisk. Skärmkonstruktionen är extremt väl lämpad för ljusa förhållanden. Vi tog den bärbara datorn ut till en park en mycket solig dag och fann att dokument och webbplatser fortfarande är perfekt synliga vid minimal ljusstyrka, vilket är ganska fantastiskt. Vita ser gröna ut tills du slår upp bakgrundsbelysningen, men det här är en av de bästa bärbara datorerna du kan köpa för utomhusbruk, i världen, var som helst. Färgmättnad är också bra.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 5

Den här skärmen är dock fortfarande reflekterande, eftersom den har ett toppskikt av glas. Varför? Acer Swift 7 har en pekskärm. Detta är dock inte en hybrid. Du kan bara fälla skärmen tillbaka till den klassiska bärbara standarden på cirka 135 grader.

Keboard och styrplatta

Acer Swift 7 är på många sätt en praktisk bärbar dator, även om det i vissa avseenden är en oändlig uppvisning. Men kan det göra riktigt arbete?

Den har ett något djupare tangentbord än dagens MacBook, men Swift 7-tangenterna känns fortfarande obetydliga. Vi har skrivit några artiklar om det, som uppgår till flera tusen ord. Och det är okej.

Nyckelåtgärden är dock ganska dålig. Det finns lite kött i knappen. Men det är en nedskuren version av den vanliga bärbara datorn snarare än det "klickiga ingenting" på en MacBook.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 6

Acer Swift 7 har också en nyckelbelysning. Du kan inte ändra nivån som vissa toppmodeller, men den dimmas automatiskt efter ett tag om du lämnar den på medan du tittar på en video.

Vi hittade några bitar av tangentbordet knepigt att lägga sig i. Riktningsknapparna är mycket små. Backspace och delete-tangenterna är klämda in. Men bara den lite vaga nyckelkänslan gör oss avskräckta. Om du vill göra seriösa dokument, kalkylblad eller kodning när du är på språng, skaffa en Lenovo ThinkPad X1 snarare än detta.

Efter alla byggnigglar är vi dock glada att rapportera att tangentbordet i sig är styvt, vilket tyder på att det är förstärkt inuti.

Prestanda

  • Intel Core i7-8500Y-processor
  • Intel UHD 6215 GPU
  • 8 GB RAM
  • 2x USB-C (1x Thunderbolt 3)

Acer Swift 7 är långt ifrån den mest kraftfulla bärbara datorn du kan få till priset. Det är en av de minst kraftfulla.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 7

Dess Intel Core i7-8500Y-processor har bara hälften av kärnorna till många lite tjockare alternativ. De allra flesta "Core i7" -bärbara datorer har idag en av Intels mer kraftfulla chipsets.

Om du bara behöver redigera presentationer, lura med orddokument och svara på e-postmeddelanden är det ingen stor sak. Windows 10 fungerar bra.

Om du vill sträcka CPU eller grafikchipset lite är Acer Swift 7 en av de värsta Windows-bärbara datorerna till denna prispunkt. Vi vill hellre ha en fyrkärnig i7, eller till och med en i5-processor, för videoredigering. Eller till och med makroladdade kalkylark.

Vad sägs om de faktiska roliga grejerna? Swift 7 har en Intel HD 615 GPU, samma som den senaste generationen av Intel Y-serie processorer. Om du vill spela spel på din stilleståndstid är det inte bättre än förra årets ultratunna bärbara datorer. Det betyder att du kan spela Skyrim på 720p på låga inställningar (ungefär samma som en Nintendo Switch , egentligen).

De bästa erbjudandena på Amazon US Prime Day 2022: Echo, Kindle, AirPods med mera

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 4

En Intel Core i7-8500Y är inte biljetten om prestanda är viktigast. Det finns ett stort "men" här. Bärbara datorer som är så tunna och lätta tenderar att använda antingen en av dessa "Y" Intel-processorer eller en Qualcomm Snapdragon, som liknar en telefonprocessor. Vi vill hellre ha en av Intels. För många appar och spel körs inte ordentligt eller alls på en Qualcomm-bärbar dator - som vi sa om Lenovo C630 WOS i recension .

Batteri-liv

  • 3-cells litiumjonbatteri (2770mAh)
  • Upp till 13 timmars batteritid

Det är en kompromiss. Bärbara datorer med Qualcomm-chipsets brukar vara längre mellan laddningarna än någon annan. Tillverkare citerar ofta siffror över 20 timmar, vilket tenderar att motsvara cirka 14 timmars verklig användning.

Acer Swift 7 kommer inte nära detta. Strömmande video från YouTube med 50 procent ljusstyrka och den varar i cirka nio timmar. Det kommer att pågå runt denna tid när du skriver dokument och surfar på enkla webbplatser också.

Pocket-lintAcer Swift 7 2019 bild 10

För en dags arbete gör det tricket. Men när vissa alternativ som LG Gram 14 (en full Intel CPU-bärbar dator) och Lenovo Yoca C630 WOS håller 50 procent längre, eller mer, är batteritiden inte ett viktigt drag här. Som förväntat i en tunn och lätt bärbar dator antar vi.

Tyst löpning är dock oavgjort. CPUn med låg effekt låter Acer komma undan med att använda all-passiv kylning i Swift 7. Det finns ingen fläkt, inga surrande ljud. Undersidan blir ibland lite varm om du använder den vilande på knäna. Och tack vare den mörka metalliska ytan kan skärmens lock bli extremt varmt på en varm solig dag utomhus. Det är dock termodynamik i aktion, inte ett tekniskt misslyckande.

squirrel_widget_202335

För att sammanfatta

Swift 1, 3 och 5 är lätta att rekommendera, men inte Swift 7. Den kostar ett paket, är inte så kraftfull och byggkvaliteten är dålig för att den ska vara ultratunn och ultralätt. Den har dock en imponerande skärm, vilket är det vi återkommer för framför allt. Sammantaget: Den är specialiserad men inte framgångsrik för massorna.

Skriva av Andrew Williams. Redigering av Stuart Miles.