Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - AMD kommer att avslöja sin nya Zen 3-arkitektur under ett liveevenemang den 8 oktober. Lanseringen har bekräftats av företagets VD Lisa Su och sägs representera en spännande tid för spelare.

Denna händelse bör se avslöjandet av företagets senaste stationära processorer och återigen fortsätta AMDs kamp med Intel.

Ordet är att evenemanget också gör det möjligt för AMD att visa upp sina planer för PC-spelare och innehållsskapare och hur den nya tekniken kommer att hjälpa företagets ledarskap till nya höjder.

Apple macOS 11 Big Sur: Alla viktiga nya Mac-funktioner som utforskats

Hur man ser AMD Zen 3 lanseras live

AMD har en sida dedikerad till evenemanget som du kan se här . Företaget strömmar vanligtvis också dessa händelser på sin YouTube-kanal , så du kan se det där om du föredrar.

AMD Zen 3-evenemanget kommer att äga rum 17:00 UK time, 18:00 CET, 10:00 PT.

Vid evenemanget kan du förvänta dig att ta reda på mer om Zen 3-arkitekturen och de förbättringar som företaget kommer att erbjuda när det gäller prestanda, kraft och mer. Man tror att den kommande Ryzen 5000-serien av processorer kommer att baseras på denna arkitektur och bärbara processorer kommer att följa efter någon gång nästa år.

Var noga med att ställa in för att ta reda på mer.

Skriva av Adrian Willings.