Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - HTCs ViveCon-händelse händer idag 11 maj med löfte om att vissa VR-headset och mer presenteras.

Företaget har retat olika saker ett tag inklusive löftet om ett nytt headset eller två . Och efter att nyligen nyligen tillkännagav Vive Facial tracker och uppgraderade Vive Trackers är HTC verkligen på väg.

Nu med tillkännagivandet av ViveCon-nyckeln har företaget gjort det klart att det betyder att företag meddelar:

"Vi debuterar vad som är nytt. Ta en plats på första raden vid årets VR-evenemang när HTC VIVE presenterar spelförändrande VR-headset, programvara och plattformar för att ta din upplevelse till en annan nivå."

Så allt som återstår att göra är att ställa in och se avslöjandet.

Hur man tittar på ViveCon 2021 live stream

HTC hävdar att ViveCon kommer att bli "... årets viktigaste VR-händelse" så du vill helt klart inte missa det. Speciellt om du är ett fan av HTCs tidigare headset.

För att kunna titta måste du först registrera dig här. Bonusen med att göra det är att du har chansen att vinna ett HTC VR-headset, vilket verkligen är en anledning att fastna i.

När startar ViveCon?

ViveCon-evenemanget ska starta idag, tisdag 11 maj, kl 17:00 BST. I din tidszon betyder det följande:

  • New York - 12:00 EST
  • San Francisco - 9:00 PDT
  • Taiwan - 12:00 CST
  • Europa - 18:00 CEST
  • Australien - 02:00 AEST

Hela evenemanget är inställt på att sträcka sig över två dagar, men vi förväntar oss att headsetmeddelandena ska ske tidigt den första dagen.

Det är viktigt att registrera dig för att titta så snart du kan eftersom registreringen stängs innan evenemanget startar.

Vad kommer att meddelas på ViveCon?

Även om HTC inte officiellt har meddelat vad som visas på ViveCon, har det sagt att det kommer att avslöja headset. En tidigare läcka har också föreslagit att företaget kommer att tillkännage avancerade Vive Pro 2 och Vive Focus 3 Business Edition. Med det tidigare headsetet för konsumenter och det senare för företagsanvändare.

Vi vet inte mycket mer utöver det, men vi kommer att täcka nyheterna när det händer. Tyvärr är en sak vi vet att HTC Vive Air inte kommer att meddelas som tidigare trott. Detta tidigare läckta fristående headset trodde skulle komma snart, men företaget har gjort det klart sedan att detta headset bara är ett koncept och inte en enhet som släpps (ännu).

Skriva av Adrian Willings. Redigering av Rik Henderson.