Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Några utvalda WhatsApp- användare testar för närvarande en ny funktion där bilagor försvinner efter en enda visning.

Det gör det möjligt för chattmedlemmar att skicka ett foto eller en video som kommer att raderas efter att ha sett eller visats - perfekt för affärsanvändning som till exempel måste vara konfidentiellt.

Funktionen har rullat ut till WhatsApp-betatestare på Android, med planer på att utöka den till den offentliga utgåvan av appen om den lyckas.

WABetaInfo rapporterar att den nya funktionen för närvarande har vissa nackdelar. Till exempel kan en mottagare skärmdumpa sin telefon för att hålla bilden bortom automatisk radering.

Dessutom, när du har läskvitton inaktiverade, kan avsändaren fortfarande se om du har sett ett foto eller en video. Och blockerade kontakter kan fortfarande se bilagor för engångsbruk om de ingår i en gemensam grupp.

På ovansidan kan du skicka en bild eller klipp från Visa en gång till en hel grupp, inte bara individer.

Det finns inget ord ännu om när den här nya funktionen kan lanseras universellt - och till iOS eller skrivbord - men det låter praktiskt när det gör det.

Bästa iPhone-appar 2021: Den ultimata guiden

Du kan kolla in vår praktiska guide på WhatsApp för skrivbordet här, inklusive hur du ställer in det: WhatsApp webb och skrivbord: Hur fungerar de och hur använder du dem?

Skriva av Rik Henderson. Ursprungligen publicerad den 1 Juli 2021.