Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Tinder gör det lättare för dig att blockera ett ex eller undvika vänner, släktingar, medarbetare och andra du inte vill se i dejtingsappen.

Tinder-användare har länge velat ha möjligheten att använda appen utan att behöva möta någon de helt enkelt inte vill se av någon anledning. Nu får de äntligen den önskan. Företaget har meddelat att det nu kommer att tillåta användare att blockera telefonkontakter som en förebyggande åtgärd.

"Vill du försöka undvika att se någon på Tinder? Med Block kontakter kan du göra just det," meddelade Tinder via sitt online-hjälpcenter . "Dela din enhets kontaktlista med Tinder, välj en kontakt som du vill blockera, så gör vi vårt bästa för att inte se varandra."

TinderHur du blockerar telefonkontakter på Tinder så att du kan undvika ditt ex och släktingar foto 2

Hur man blockerar telefonkontakter på Tinder

För att blockera specifika telefonkontakter har du två alternativ tillgängliga. Se nedan för information om hur du blockerar kontakter med endera metoden.

Dela kontakter med Tinder för att blockera dem

Du kan dela kontaktlistan från din mobila enhet till Tinder direkt, och sedan väljer du bara de kontakter du vill blockera.

  1. Öppna Tinder-appen
  2. Tryck på profilikonen
  3. Gå till Inställningar"
  4. Bläddra ner och välj "Blockera kontakter"
  5. Ge Tinder behörighet att komma åt dina kontakter
  6. Välj de personer du vill undvika från dina kontakter under fliken "Kontakter"
  7. Tryck på "Blockera kontakter"

Lägg till kontakter manuellt i Tinder för att blockera dem

Om du hellre inte vill dela dina kontakter med Tinder eller om du vill blockera någon som inte finns i din kontaktlista kan du lägga till kontaktinformationen manuellt.

  1. Öppna Tinder-appen
  2. Tryck på profilikonen
  3. Gå till Inställningar"
  4. Bläddra ner och välj "Blockera kontakter"
  5. Tryck på + -ikonen högst upp på skärmen
  6. Ange personens kontaktinformation
  7. Tryck på "Klar"

Obs! Tinder sa att det inte kommer att lagra allas kontakter - bara de du har valt att blockera. Blockerade kontakter kommer inte heller att meddelas om att de har blockerats. Och om en blockerad person senare ändrar sitt telefonnummer och går med i Tinder, kan deras Tinder-konto fortfarande dyka upp för dig.

Hur man avblockerar kontakter på Tinder

Om du ändrar dig senare och vill avblockera någon är det enkelt.

  1. Öppna Tinder-appen
  2. Tryck på profilikonen
  3. Gå till Inställningar"
  4. Bläddra ner och välj "Blockera kontakter"
  5. Navigera till fliken "Blockerad"
  6. Tryck på "Avblockera" bredvid varje blockerad kontakt som du vill avblockera,
    • Eller tryck på menyikonen i hörnet och välj "Avblockera alla"

Vill veta mer?

Kolla in vår fördjupade guide på Tinder för att lära dig mer om dejtingsappen. Vi har också en översikt av alternativa dateringsappar som är värda att prova.

Skriva av Maggie Tillman.