Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Försöker du radera ditt Snapchat-konto och vet inte hur du ska göra? Det är faktiskt ganska enkelt, så låt oss gå igenom stegen så att du kan bli av med Snapchat och gå vidare med din dag. Vi dyker också ner i vad som exakt händer när du raderar ditt konto, varför du kanske vill göra det och om Snapchat behåller några av dina uppgifter.

Så här raderar du ditt Snapchat-konto

Det finns olika sätt att radera Snapchat beroende på din enhet.

-

iPhone

Du kan radera ditt Snapchat-konto direkt från menyn Inställningar i mobilappen Snapchat på din iPhone.

  1. Öppna appen Snapchat för iOS.
  2. Tryck på kugghjulet Inställningar på profilskärmen för att öppna Inställningar.
  3. Scrolla ner till "Kontoåtgärder".
  4. Tryck på "Ta bort konto".
  5. Följ stegen på skärmen för att radera ditt konto.

Android-användare

Om du öppnar Snapchat-mobilappen från en Android-enhet måste du använda Snapchats webbplats för att radera ditt konto.

  1. Gå till sidan Snapchats kontoportal.
  2. Skriv in användarnamn och lösenord till det konto du vill radera.
    • Snap säger att du ska spara den här informationen om du ändrar dig och vill återaktivera ditt konto.
  3. Följ stegen på skärmen för att radera ditt konto.

Vad behöver du för att radera din Snapchat?

Du behöver en smartphone eller surfplatta med Snapchat-mobilappen, eller tillgång till en dator där du kan gå till Snapchats kontoportal på webben. Du behöver också ett Snapchat-konto som du vill radera.

Varför vill du radera Snapchat?

Det beror på dig. Kanske gillar du inte tjänsten. Eller kanske vill du radera någon annans konto, till exempel ett barn som du inte vill ha på plattformen.

Vad händer när du raderar din Snapchat?

Ditt konto kommer att avaktiveras under de första 30 dagarna. Medan ditt konto är inaktiverat kommer dina vänner inte att kunna kontakta eller interagera med dig på Snapchat. Efter ytterligare 30 dagar raderas ditt konto permanent.

Behåller Snapchat några av dina uppgifter?

När ditt Snapchat-konto raderas permanent raderas dina kontoinställningar, vänner, Snaps, Chattar, Story, enhetsdata och platsdata i Snapchats huvudanvändardatabas. Snap säger att de "kan behålla vissa personuppgifter för vissa juridiska, säkerhets- och affärsbehov". Företaget kommer till exempel att behålla information om eventuella köp som du har gjort via Snapchat. Du samtyckte till detta och kan läsa mer om det Snapchats användarvillkor här.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om Snapchat och hur det fungerar, inklusive tips och tricks, kan du läsa Pocket-lints fullständiga guide. Snap har också ensupportsida här som beskriver allt du behöver veta om hur du raderar ditt Snapchat-konto.

Stapla upp belöningar och förmåner på alla dina befintliga kort med detta Curve Mastercard

Skriva av Maggie Tillman.