Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Netflix har lagt till en ny funktion som äntligen ska göra det möjligt att behålla din bevakningslista och tittarhistorik även om du vet att du kommer att förlora tillgången till ett Netflix-konto eller att du kommer att sparka någon från ditt eget konto.

Systemet låter dig flytta en personlig profil över till ett nytt konto för att behålla en rad uppgifter, även om det bara fungerar när du flyttar den till ett helt nytt konto. Det är perfekt för livshändelser som gör att du behöver ett nytt konto för att titta på dina favoritserier.

Här är allt du bör veta om den nya funktionen.

Vad kan du flytta till ett nytt Netflix-konto?

Först och främst är det värt att vara tydlig med vad du kan ta med dig när du flyttar din profil till ett nytt konto.

POCKET-LINT VIDEO OF THE DAY

Netflix säger att din profil kommer att ta med sig sina rekommendationer, tittarhistorik, sparade titlar i Min lista, sparade spel, utseende på undertexter och andra inställningar.

Detta innebär att du bör kunna börja titta på ett nytt konto utan att det känns annorlunda alls.

Så här överför du din Netflix-profil till ett nytt konto

För det första är den här funktionen ganska ny och började rullas ut över hela världen först den 17 oktober 2022, så du kanske har tillgång till den eller inte ännu.

I de flesta länder aktiveras inställningen automatiskt, men i USA och Sydkorea måste du gå in i dina kontoinställningar för att aktivera den. När migreringsverktyget är tillgängligt bör du få ett e-postmeddelande som meddelar dig detta, oavsett.

När det är aktivt hittar du alternativet "Transfer Profile" under rullgardinsmenyn när du klickar på din profilbild när du använder Netflix - genom att trycka eller klicka på detta kommer du igång.

Netflix Så här överför du din Netflix-profil till ett nytt konto foto 2

Återigen kan du dock bara flytta profilen till ett nytt medlemskap, så du kan inte tilldela den till ett annat konto som du redan har.

Prime Early Access-försäljning: Alla de bästa erbjudandena från Prime Day 2 i USA

När du har angett de nödvändiga uppgifterna för ditt nya konto flyttas profilen över och ni får separata konton.

Skriva av Max Freeman-Mills.
Avsnitt Netflix Appar