Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Om du är något som oss blir trycket att publicera något bra på Instagram upprörd av lika många. Vad händer om ditt foto bara får ett dussin gillanden? Skräcken. Tja, Instagram inser tydligen att detta är en riktig fråga för vissa användare, och det gör äntligen något åt det.

I flera år har Facebook-ägda Instagram testat att gömma sig som räknas som ett sätt att "trycksätta människors upplevelse" på plattformen. Nu meddelar det att alla på Instagram (och till och med Facebook) nu kommer att ha möjlighet att dölja allmänheten som räkningar på inlägg.

Instagram sa att både användare och experter tyckte att dolda räkningar var fördelaktiga, även om det också sa att vissa människor inte var så glada över det. Så det ger alla mer kontroll över sin upplevelse. Om du vill gömma dig som räkningar på Instagram-inlägg kan du - det är så enkelt som det.

Hur man gömmer sig som räkningar på Instagram

Från och med 26 maj 2021 kan du gömma dig som räkningar i alla inlägg i ditt Instagram-flöde. Du har också möjlighet att gömma dig som antal i dina egna inlägg, vilket blockerar möjligheten för andra att se hur många gillar ditt inlägg fick.

Bästa iPhone-appar 2021: Den ultimata guiden

Dölj som räknas på andras inlägg

  1. Gå till dina inställningar på Instagram (Profil> Meny> Inställningar)
  2. Hitta det nya inläggssektionen i inställningar.
  3. Växla till alternativet "Göm som räkningar och räkningar".

Denna inställningsändring gäller alla inlägg i ditt Instagram-flöde från andra användare. Det döljer både som räkningar och visningsräkningar från alla inlägg.

Dölj lika räkningar på dina inlägg

  1. Hitta ett inlägg där du föredrar att dölja sina likes.
  2. Tryck på ... -knappen i hörnet av inlägget för att justera dess inställningar.
  3. Välj "Hide Like Counts". Det är allt!

Du kan också välja att gömma dig som räkningar på ditt inlägg innan du delar det - men du kan aktivera eller inaktivera inställningen även efter att den har publicerats.

Vill veta mer?

Kolla in Facebooks blogginlägg för mer information.

Skriva av Maggie Tillman. Redigering av Britta O'Boyle.