Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Google låter användare av Google Foto-appen dölja sina känsliga foton och videor i en mapp som skyddas av enhetens skärmlås.

Denna " låsta mapp " har begränsats till ägare av Pixel-enheter. Men Google planerar att utöka det till iOS-användare. Det kommer till iOS, närmare bestämt, "tidigt nästa år". The Locked Folder lanserades först för Pixel 3 och senare i juni förra året. Sedan, i september 2021, sa Google att det skulle komma till alla Android-telefoner. Företaget justerar nu den tidsramen för att inkludera Google Foto-användare på iOS 2022.

Här är alltså vad du behöver veta om den låsta mappen.

Hur fungerar den låsta mappen?

Google Fotos låsta mapp är en lösenords- eller biometriskt skyddad mapp som låter dig dölja känsliga och personliga medier.

Konfigurera den låsta mappen

Om du inte har ett skärmlås inställt på enheten måste du konfigurera ett.

  1. Öppna den senaste versionen av Google Foto-appen.
  2. Gå till Bibliotek > Verktyg > Låst mapp.
  3. Tryck på Konfigurera låst mapp.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    • Du kommer att bli ombedd att låsa upp din enhet.

Behöver du lära dig hur du ställer in eller ändrar ett skärmlås på din telefon? Kolla in Googles supportsida här.

Flytta foton eller videor till låst mapp

Du kommer att bli ombedd att ställa in den låsta mappen första gången du använder den.

  1. Öppna den senaste versionen av Google Foto-appen.
  2. Välj de foton och videor du vill ha i Låst mapp.
  3. Längst upp till höger trycker du på Mer > Flytta till låst mapp.
  4. Tryck på Flytta.

Behöver du mer information om den låsta mappen? Kolla in Googles supportsida här.

Hur man hittar den låsta mappen

Du kan hitta objekt som du har flyttat till Låst mapp i Google Fotos appbibliotek under "Verktyg". För att komma åt den låsta mappen måste du låsa upp din enhet antingen genom biometrisk verifiering som ditt fingeravtryck eller ansiktsskanning eller genom att ange din PIN-kod.

Vad kan du inte göra med den låsta mappen?

För att förhindra exponering av dina foton och videor i den låsta mappen låter Google dig inte lägga till dessa objekt i ett album eller en fotobok, säkerhetskopiera dem, redigera eller återställa ändringar eller ens dela dem. De kommer inte heller att visas på Googles smarta skärmar som Nest Hub eller via Chromecast.

Något mer du borde veta?

Google avslöjade lanseringsplanen för Google Fotos låsta mapp i ett blogginlägg som avrundade ytterligare nya säkerhetsinitiativ.

Till exempel meddelade Google att det utökar VPN-funktionen i Google One till 10 nya länder (Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Island, Irland, Nederländerna, Norge, Sverige och Schweiz). Plus, Pixels centraliserade säkerhetsnav , som debuterade på Pixel 6, kommer till alla Android-telefoner, sa Google. Säkerhetshubben ger i princip en förenklad bild av hela säkerhetsstatusen för din enhet.

Skriva av Maggie Tillman. Ursprungligen publicerad den 29 Oktober 2021.