Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Du kanske redan är medveten om möjligheten i Google Maps att aktivt dela din plats med nära och kära, vänner och familjemedlemmar.

Detta är inte bara ett utmärkt sätt att hålla koll på dina favoritfolk när de är ute och reser, utan tjänar också till att meddela dig när de är på väg hem.

Google har nyligen drivit en ny uppdatering av detta system som kommer att hindra människor att oroa sig om du plötsligt slutar sända eller svara på deras meddelanden.

Den här uppdateringen rapporterades ursprungligen av Android Police tillbaka i februari men TechCrunch rapporterar att den nu rullar ut till både Android- och Apple iPhone-enheter. En enkel justering av hur platsinformationen visas visar nu helt enkelt lite mycket juice som din telefon har kvar.

Bästa VPN 2021: De 10 bästa VPN-erbjudandenen i USA och Storbritannien

TechCrunch/Google

Den här uppdateringen innebär att användare kommer att vara mindre bekymrade om platsdelaren inte omedelbart svarar på meddelanden eller inte plötsligt rapporterar sin plats i realtid.

En liten men lysande förändring för dem som är oroliga för säkerheten hos sina närmaste.

Om du inte redan använder den här Google Maps-funktionen är det enkelt att konfigurera.

  1. Öppna Google Maps-appen (på Android eller iPhone )
  2. Klicka på menyknappen längst upp till vänster
  3. Klicka på inställningar för platsdelning

Väl där inne kan du välja vem du vill dela din plats med, hur länge eller begära platsåtkomst från någon du känner. Var bara medveten om att den kommer att vara aktiv tills du stänger av den igen.

Googles Maps-tidslinje är ofta en riktig ögonöppnare för hur mycket företaget vet om dina resvanor, men med det här verktyget är det också ett utmärkt sätt att hålla alla säkra.

Skriva av Adrian Willings.