Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Vi har alla varit i en situation där det ibland är den bästa lösningen att blockera en person. Under årens lopp har Facebook uppdaterats så mycket att det kan vara svårt att komma på hur man exakt blockerar någon. Oavsett vad anledningen kan vara är det faktiskt fortfarande ganska enkelt att blockera en annan Facebookanvändare. Här får du veta hur, plus vad som händer efter att du har blockerat någon och allt annat du behöver veta.

Så här blockerar du någon på Facebook

Skrivbordsanvändare

Logga in på Facebook på webben och följ sedan de här stegen:

  1. Klicka på din profilbild uppe till höger på Facebook.
  2. Välj Inställningar och sekretess och gå sedan till Inställningar > Sekretess.
  3. Klicka på Blockering i den vänstra menyn.
  4. I avsnittet Blockera användare klickar du på "lägg till i blockeringslistan".
  5. Ange namnet på den profil du vill blockera och klicka sedan på Blockera.
POCKET-LINT VIDEO OF THE DAY

Omdu inte kan hitta en profil med hjälp av ovanstående metod går du helt enkelt till den profil du vill blockera. Där väljer du alternativet ... till höger om deras profil och väljer sedan Blockera.

Mobila användare

Logga in i Facebooks mobilapp och följ sedan de här stegen:

  1. Sök efter personens Facebook-profil och välj den.
  2. Tryck på alternativet ... bredvid knappen Meddelande.
  3. Tryck på Blockera i menyn som öppnas.

Vill du se vem du har blockerat på Facebook?

Om du vill se en löpande lista över alla profiler som du har blockerat loggar du in på Facebook på webben och klickar på din profilbild uppe till höger. Välj Inställningar och sekretess > Inställningar > Sekretess > Blockering.
I avsnittet Blockera användare klickar du på Redigera och sedan på Se din blockerade lista för att se en lista över profiler som du har blockerat på Facebook. Härifrån kan du också häva blockeringen av en profil.

När du avblockerar en profil blir du inte automatiskt vän med den personen igen på Facebook. Om du blockerar en profil och sedan tar bort blockeringen måste du skicka en ny vänförfrågan till den profilen.

Vad händer när du blockerar någon på Facebook?

När du blockerar en person på Facebook kan dennes profil inte längre tagga dig eller se saker som du lägger upp på din tidslinje. Om du blockerar en person kommer du också att avlägsna den personen från din profil som vän.

Varför skulle du blockera en Facebook-användare?

Om någon trakasserar dig eller får dig att känna dig obekväm på Facebook ska du använda blockera-funktionen. Du kan omedelbart tysta dem och hindra dem från att komma åt din profil och kontakta dig.

Vill du veta mer?

Facebook har en hel supportsida som är dedikerad till att ta bort vänskap och blockera användare, om du behöver mer information.

Pocket-lint har även följande guider om Facebook och Messenger:

Bästa Android-appar 2022: Den ultimata guiden

Skriva av Maggie Tillman.
Avsnitt Facebook Appar