Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Facebook Messenger har en "unsend" -funktion för alla användare. Med funktionen kan du radera meddelanden från en konversation efter att du har skickat dem - liknande det som WhatsApp också gör att du kan göra inom en viss tidsram, även om WhatsApp-funktionen erbjuder längre tid.

Tanken är att om du någonsin skickar fel meddelande till någon, gör ett skrivfel eller skickar något du ångrar, kan du ta bort det i Messenger. Så här fungerar funktionen och hur du använder den.

Hur man avbryter ett Facebook-meddelande

Först och främst måste du göra dessa steg inom tio minuter efter att du skickat meddelandet som du vill skicka eller ta bort så att du måste arbeta snabbt.

  1. Håll ned meddelandet du vill ta bort i iOS- eller Android-appen
  2. Tryck på Mer längst ner
  3. Välj Ta bort
  4. Tryck på Avsänd eller Ta bort åt dig

Om du använder en webbläsare:

  1. Tryck på de tre punkterna till vänster om meddelandet du vill ta bort
  2. Tryck på Ta bort
  3. Tryck på Avsänd för alla eller Ta bort åt dig

Om du väljer "Avsluta" ersätter Facebook Messenger ditt meddelande med ett meddelande som säger att meddelandet inte skickades av dig och det kommer att ha "Borttagen vid [tidsstämpel]". Det osända meddelandet tas bort från konversationen, men de kan fortfarande inkluderas om konversationen rapporteras och mottagaren kan fortfarande se att du har skickat och tagit bort ett meddelande, samt rapportera det, men de kan inte se vad du skickade.

Om du vill ta bort ett meddelande bara för dig själv, välj "Ta bort åt dig" (andra kommer fortfarande att se ditt meddelande med det här alternativet).

Vem kan använda Facebooks oavsändningsfunktion?

Facebooks oskickade funktion är tillgänglig i Facebook Messenger-appen för iOS och Android. Det finns också i webbläsaren.

Bästa Android-appar 2021: Den ultimata guiden

Skriva av Maggie Tillman. Redigering av Britta O'Boyle.