Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Kanske är det dags att radera Facebook.

Om du liknar oss har du använt tjänsten i mer än ett decennium. Men du har förmodligen utvecklat ett kärleks-hat-förhållande till det, särskilt efter Cambridge Analytica- skandalen, där dina Facebook-data kan ha erhållits utan samtycke och använts för att påverka dina åsikter och kanske till och med rösta. Om så är fallet är du sannolikt redo att säga adjö till Facebook.

Det är ett giftigt förhållande just nu. Men bara för att du vill skilja dig betyder det inte att du också vill förlora alla dina värdefulla foton, chatthistorier, väggposter till andra och från andra, och så vidare. Facebook är trots allt som en online -dagbok som du har uppdaterat regelbundet. Det vore synd att slänga det i papperskorgen och förlora dessa minnen för gott - allt för att säkra dina personuppgifter.

Lyckligtvis finns det en lösning. Här är vad du behöver veta.

Screenshot: Pocket-lintSå här tar du bort din Facebook men behåller fortfarande dina foton och mer bild 3

Hur du arkiverar din Facebook -profil

Det är verkligen enkelt att både radera ditt Facebook -konto och spara ett arkiv med all data i din profil. Det är rätt. Med Facebook kan du ladda ner ett komprimerat arkiv som innehåller alla dina minnen och annan information relaterad till ditt konto. Du kan behålla allt från videor till dina incheckningar. Du kan till och med behålla dina ansiktsigenkänningsdata.

Du kan se en fullständig lista över vad som ingår i arkivet här .

Om något avslöjar ditt arkiv hur mycket data och personlig information Facebook har om dig, vilket är otroligt läskigt och ögonöppnande. Men det är därför du gör det här, eller hur? Du är klar. För alltid. Adios, Facebook. Men innan du trycker på knappen för att ta bort konto, ladda ner ditt arkiv för förvaring och eventuella framtida perusaler längs minnesfältet.

För att ladda ner din information, följ dessa steg:

  1. Klicka på pilen längst upp till höger på Facebook (på skrivbordet).
  2. Välj Inställningar och sekretess, klicka sedan på Inställningar .
  3. Klicka på Din Facebook -information i sidmenyn .
  4. Klicka på Visa bredvid Ladda ner din information.
  5. Klicka på rutorna till höger om du vill lägga till eller ta bort datakategorier från din begäran.
  6. Välj andra alternativ, inklusive:
    • Formatet på din nedladdningsbegäran.
    • Kvaliteten på foton, videor och andra medier.
    • Ett specifikt datumintervall med information.
  7. Klicka på Skapa fil för att bekräfta nedladdningsbegäran.
    • Det kommer att visas som väntande.
    • Det kan ta flera dagar för Facebook att behandla din nedladdningsbegäran.
  8. När Facebook har förberett din nedladdningsbegäran skickar den ett meddelande
  9. För att ladda ner en kopia av data du begärde:
    • Gå till avsnittet Tillgängliga kopior i verktyget Ladda ner din information.
    • Klicka på Ladda ner och ange ditt lösenord.
    • Du kan också klicka på Visa mer för att visa information.

Du kan lära dig mer om hur du laddar ner ditt arkiv härifrån.

Screenshot: Pocket-lintSå här tar du bort din Facebook men ändå behåller dina foton och mer bild 2

Så här tar du bort din Facebook -profil

Du är nu redo att radera ditt konto. Du bör veta att detta skiljer sig från att inaktivera ditt konto . Ett inaktiverat konto är tillfälligt eftersom det kan återställas när som helst. Att radera ditt konto är permanent. Det betyder att du aldrig kommer att kunna återaktivera eller hämta något av innehållet eller informationen du har lagt till. Om du vill radera ditt konto permanent klickar du på den här länken.

Den länken tar dig till den officiella raderingskontotsidan. Om det inte fungerar för dig följer du dessa steg (på skrivbordet):

  1. Klicka på pilen längst upp till höger på Facebook (på skrivbordet).
  2. Välj Inställningar och sekretess, klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Din Facebook -information i sidmenyn.
  4. Välj Inaktivering och radering.
  5. Välj alternativet Radering och tryck sedan på Fortsätt till kontotelering.

När du klickar på "Ta bort mitt konto" börjar Facebook avsluta det och göra det otillgängligt för andra. Företaget sa att det försenar uppsägningen några dagar efter att du har begärt det, och om du loggar in igen under den perioden kommer din begäran att avbrytas.

Nu är det här: Vissa data, som kommentarer som du har gjort på en väns inlägg, kan fortfarande visas efter att du har tagit bort ditt konto. Facebook varnade för att det kopierar saker som loggposter och förvarar dem i sin databas - men det är åtskilt från alla personliga identifierare. Det kommer att ta upp till 90 dagar att radera ditt konto och all information som är kopplad till det helt, även om ditt konto är otillgängligt för dig och andra.

Bästa VPN 2022: De 10 bästa VPN-erbjudandena i USA och Storbritannien

De av er som föredrar att inaktivera din Facebook kan gå hit för mer information om det .

Pocket-lint32 secret whatsapp tricks you might not know about image 1

Hur är det med Facebooks andra appar?

Om du vill ge Facebook den kalla axeln måste du helt lämna sitt ekosystem av andra tjänster, inklusive Instagram och WhatsApp.

Om du vill ta bort Instagram, gå hit för mer information . Om du vill ta bort WhatsApp, gå hit .

Välkommen till ditt nya, Facebook-fria liv. Hur känns det?

Skriva av Maggie Tillman och Elyse Betters.