Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Vi har alla varit tvungna att följa en vän på Facebook.

Du gillar dem, liksom, men de är lite irriterande med a) politiska inlägg b) babybilder c) ALLA CAPS-statuser eller någon kombination av de tre. Hur som helst, för att undvika att se deras grejer, kan du följa dem snarare än att ovänska dem. De kommer inte att vara någon klokare, och du kan skona din förnuft. Problemet är: det är permanent. När du slutar följa dem glömmer du dem och ser dem aldrig i ditt flöde igen.

Det är inte riktigt coolt, speciellt om du bara följer dem för tillfället, för att säga att det var presidentvalet 2016 i USA och du verkligen inte ville se ett nytt pro-Trump-inlägg. Han har varit president i ett år nu, dock, så du skulle inte bry dig så mycket. Men som vi sa är det svårt att säga vem du har följt, och chansen är att du inte saknar dem. Ändå är detta ett dilemma, och Facebook erkänner det.

POCKET-LINT VIDEO OF THE DAY

Enter: Snooze . Det är en ny Facebook-funktion som ger dig möjlighet att tillfälligt följa upp en vän. Du kan även använda den för att tillfälligt följa upp en sida eller grupp på Facebook. Den bästa delen? Det varar bara i en månad eller 30 dagar. Så här fungerar det.

Stapla upp belöningar och förmåner på alla dina befintliga kort med detta Curve Mastercard

Vad är Facebooks Snooze-funktion?

Snooze är en ny funktion på Facebook. Att snoozing en person, sida eller grupp hindrar dig från att se deras inlägg i ditt nyhetsflöde i 30 dagar. De kommer inte att veta att de har blivit snoozed. Du kan se en demo av denna funktion i Facebook-videon nedan.

Hur slumrar du någon på Facebook?

Genom att välja Snooze i rullgardinsmenyn längst upp till höger i ett inlägg ser du inte deras innehåll under den tidsperioden.

Så här slumrar du en person, en sida eller en grupp från ditt nyhetsflöde:

  1. Klicka på menyn Fler alternativ (ellips) längst upp till höger i inlägget.
  2. Klicka på Snooze.
  3. Om du vill ångra omedelbart snooze klickar du på Ångra i bekräftelsemeddelandet.

Hur stänger du av snooze på Facebook?

Så här stänger du av för en profil, sida eller grupp:

  1. Gå till profilen eller sidan och klicka på Snoozed> Avsluta snooze.
  2. För att stänga av snooze för en grupp, gå till gruppen och klicka på Joined> Avsluta snooze.

Varför skulle du använda Snooze på Facebook?

Ser du för många bilder av din väns Sydkorea-resa? Vi har alla varit där. Med Snooze behöver du inte följa upp eller ovänliga permanent; du kan bara sluta se någons inlägg under en kort tidsperiod - och de personer, sidor och grupper som du slumrar kommer inte att meddelas. Men du kommer att meddelas innan snooze-perioden är på väg att sluta. Dessutom kan inställningen vändas när som helst.

Skriva av Elyse Betters.
Avsnitt Facebook Appar