Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål.

(Pocket-lint) - Apple lanserade iCloud-stöd för iMessages, känt som Messages in iCloud, i maj 2018. Före stödet var det inte möjligt att använda iCloud för textmeddelanden.

Efter uppdateringen dock - som var iOS 11.4 - gör funktionen Meddelanden i iCloud det möjligt att behandla dina iMessages på samma sätt som du skulle behandla foton. Meddelanden synkroniseras på alla enheter när den är aktiverad så att du kan hålla dig uppdaterad med alla dina meddelanden, oavsett vilken Apple-enhet du använder.

Här är vad du behöver veta om Meddelanden i iCloud och hur du slår på eller av funktionen.

Vad är meddelanden i iCloud?

Det är värt att notera att "Meddelanden" också betyder iMessage, som är Apples app som ägare av iOS-enheter och Mac-ägare kan använda för att skicka och ta emot sms, foton, videor, Animoji, Memoji med mera. iCloud, å andra sidan, är inbyggt i alla Apple-enheter så att du kan hålla dina foton, filer, anteckningar med mera säkra, uppdaterade och tillgängliga var du än är.

Funktionen Meddelanden i iCloud synkroniserar dina meddelanden på alla dina Apple-enheter. När den är aktiverad förblir hela din meddelandehistorik uppdaterad på alla dina Apple-enheter som är inloggade på ditt Apple-ID. Om du raderar ett meddelande, en bilaga eller en konversation på en av dina enheter raderas det från alla dina enheter.

Innan funktionen Meddelanden i iCloud lanserades synkroniserades alla meddelanden som du skickade eller tog emot på din iPhone till din Mac och iPad. Men om du konfigurerade en ny enhet kunde du inte se några av dina gamla meddelanden eller konversationer på den enheten. Naturligtvis fanns det lösningar. Du kunde till exempel återställa din nya iPhone från en gammal säkerhetskopia för att föra över till din nya iPhone, men det var inte lika smidigt som det är nu.

Var och en av dina enheter säkerhetskopierade också hela sitt Message-bibliotek, vilket slösade bort lagringsutrymme i iCloud. Med funktionen Meddelanden i iCloud kan meddelanden dock lagras på en central plats och skickas till alla enheter som du ansluter till nu eller i framtiden. Om du behöver frigöra iCloud-lagringsutrymme kan du bara stänga av funktionen Meddelanden i iCloud.

Hur fungerar meddelanden i iCloud?

Meddelanden i iCloud går i huvudsak ut på att dina meddelanden synkroniseras bättre på alla dina enheter (gamla eller nya), så att du kan hålla koll på dem från vilken enhet du än använder.

Om du väljer att aktivera funktionen Meddelanden i iCloud visas alla dina meddelanden på en ny enhet när du loggar in på den med samma Apple ID-konto och du får samma vy överallt där du använder iMessage. När du raderar meddelanden och konversationer från en enhet tas de som sagt omedelbart bort från alla dina enheter.

Om du raderar ett meddelande kan du inte få tillbaka det. Om du inte vill hålla dina konversationer uppdaterade på alla dina enheter kan du stänga av funktionen Meddelanden i iCloud. Om du stänger av den på iPhone eller iPad ingår din meddelandehistorik i en separat iCloud-backup.

Så här aktiverar du Meddelanden i iCloud

Om du vill aktivera Meddelanden i iCloud ska du se till att du har konfigurerat iCloud och är inloggad med samma Apple-ID på alla dina enheter. Du måste också använda tvåfaktorsautentisering med ditt Apple-ID och ha aktiverat iCloud Keychain.

Användare av iPhone, iPad och iPod Touch

För att aktivera meddelanden i iCloud på din iPhone, iPad eller iPod Touch följer du de här stegen:

  1. Gå till Inställningar
  2. Tryck på [ditt namn] högst upp
  3. Tryck på iCloud
  4. Slå på Meddelanden

Mac-användare

Följ de här stegen för att aktivera meddelanden i iCloud på din Mac:

  1. Öppna Meddelanden på din Mac
  2. Välj menyn Meddelanden i det övre vänstra hörnet.
  3. Tryck på Inställningar på menyn
  4. Klicka på iMessage
  5. Markera rutan bredvid Aktivera meddelanden i iCloud.

Så här stänger du av meddelanden i iCloud

Om du stänger av Meddelanden i iCloud på en iPhone, iPad eller iPod touch kommer din meddelandehistorik att ingå i en separat iCloud-backup, som vi nämnde ovan.

Du kan välja att stänga av Meddelanden i iCloud för bara en enhet eller för alla dina enheter. Alla enheter där Meddelanden i iCloud fortfarande är aktiverade fortsätter att lagra det du skickar och tar emot från den enheten i iCloud.

Användare av iPhone, iPad och iPod

Om du vill stänga av Meddelanden i iCloud på din iPhone, iPad eller iPod touch följer du stegen nedan:

Det är PC Gaming Week i samarbete med Nvidia GeForce RTX

  1. Gå till Inställningar
  2. Tryck på [ditt namn] högst upp
  3. Tryck på iCloud
  4. Stäng av meddelanden

Mac-användare

För att stänga av Meddelanden i iCloud på din Mac följer du stegen nedan:

  1. Öppna Meddelanden på din Mac
  2. Välj menyn Meddelanden i det övre vänstra hörnet.
  3. Tryck på Inställningar på menyn
  4. Klicka på iMessage
  5. Avmarkera rutan bredvid Aktivera meddelanden i iCloud.
Skriva av Maggie Tillman och Britta O'Boyle.