Pocket-lint stöds av sina läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision. Läs mer

Denna sida har översatts med AI och maskininlärning.

(Pocket-lint) - Clubhouse introducerar "skyddade profiler", en ny inställning som låter dig begränsa din fullständiga profil till endast de personer du godkänner som följare. Men det gör också din profil mindre synlig i allmänhet. Här finns allt du behöver veta, inklusive hur du själv skaffar en skyddad profil.

Hur du gör din profil skyddad i klubbhuset

Du kan aktivera den skyddade profilfunktionen i klubbhusets inställningar. När du gör det kommer du att kunna godkänna dina följare.

Så här skyddar du din profil:

  1. Från Kontoinställningar trycker du på din profilbild högst upp.
  2. Rulla ned till avsnittet "Skyddad profil" och slå på det.
  3. Tryck på Bekräfta och din profil är nu skyddad.

Obs: Du har möjlighet att stänga av alternativet Skyddad profil när som helst.

Vad händer om du använder en skyddad profil?

Om du väljer att ha en skyddad profil i Clubhouse kommer bara dina följare att kunna se rum, klubbar och repriser på din profil. Användare som du inte har godkänt som följare kommer inte heller att kunna se när du är online, och Clubhouse kommer inte att rekommendera att personer du inte känner följer dig.

Varför introducerar Clubhouse skyddade profiler?

Clubhouse sa att det rullar ut skyddade profiler som svar på Rysslands pågående invasion av Ukraina, i ett försök att hålla användarna skyddade på sin plattform. "Vi är tacksamma att vi har blivit en mötesplats för människor runt om i världen att ansluta under denna tid, men vi vet också att tider av konflikter och omvälvningar gör det allt viktigare att vara uppmärksam på din närvaro online och vad du delar", Klubbhuset meddelas.

Vill veta mer?

För att lära dig mer om Clubhouse, inklusive hur det fungerar, se Pocket-lints djupgående guide.

Skriva av Maggie Tillman.