Pocket-lint wordt ondersteund door zijn lezers. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Kom meer te weten

Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - De finales van de FA Cup 2022 voor mannen en vrouwen vinden plaats op respectievelijk zaterdag 14 mei en zondag 15 mei.

Chelsea en Liverpool zullen opnieuw strijden om een grote trofee, nadat ze eerder dit seizoen tegenover elkaar stonden in de Carabao Cup-finale. Liverpool won toen, dus kan Chelsea wraak nemen?

Ook het vrouwenteam van Chelsea bereikte de finale, dit keer tegen Manchester City.

Hier is alles wat je erover moet weten, inclusief hoe je beide wedstrijden live kunt volgen.

Wanneer is de mannenfinale van de FA Cup 2022?

De FA Cup-finale vindt plaats in het Wembley Stadium in Londen op zaterdag 14 mei 2022.

Hoe laat begint de finale van de FA Cup voor mannen?

Het begint om 16:45 BST (11:45 EDT / 08:45 PDT). De TV programmering zal echter waarschijnlijk veel eerder beginnen.

Wie is de scheidsrechter in de Chelsea v Liverpool FA Cup finale?

Craig Pawson is de on-pitch scheidsrechter voor de finale, met Dan Cook en Edward Smart als assistenten langs het veld. De video-assistent-scheidsrechter (VAR) is Paul Tierney.

Hoe kan ik de FA Cup-finale op TV bekijken?

In het Verenigd Koninkrijk is de FA Cup-finale van 2022 gratis te zien op BBC One en ITV.

In de VS is de finale exclusief te zien op de streamingdienst ESPN+. Er zal zowel Engels als Spaans commentaar beschikbaar zijn.

Hoe kan ik de FA Cup-finale online bekijken?

Aangezien de BBC en ITV dit jaar de uitzendrechten voor de FA Cup-finale delen, kun je de finale live bekijken (of inhalen) via BBC iPlayer en ITV Hub.

Kijkers in de VS kunnen de finale streamen via ESPN+, zoals hierboven beschreven.

Zal de FA Cup-finale in 4K HDR worden uitgezonden?

De BBC heeft de finale eerder live uitgezonden in 4K HDR op BBC iPlayer, met behulp van het hybride log gamma-formaat (HLG). Dat gebeurde bijvoorbeeld in 2019.

Er is echter nog geen bevestiging of het van plan is om dit opnieuw te doen. We zullen updaten als we meer horen.

Ook ESPN moet nog bevestigen in welk formaat het de finale wil gaan streamen.

Hoe zit het met de finale van de FA Cup voor vrouwen?

Zowel de BBC als ESPN+ zullen de finale van de FA Cup voor vrouwen live op tv en online uitzenden in respectievelijk het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De finale Chelsea vs Manchester City vindt ook plaats in het Wembley Stadium, maar dan op zondag 15 mei 2022 om 14:30 uur BST. Dat is 09:30 EDT / 06:30 PDT voor Amerikaanse kijkers.

Geschreven door Rik Henderson. Bewerken door Chris Hall.