Pocket-lint wordt ondersteund door zijn lezers. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Kom meer te weten

Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - Googles Near Share is een manier voor Android-gebruikers om snel inhoud met elkaar te delen tussen apparaten, vergelijkbaar met wat Apple aanbiedt met AirDrop voor iOS-, iPadOS- en macOS-gebruikers .

De functie Delen in de buurt zorgt voor eenvoudig en betrouwbaar delen tussen duizenden Android-telefoonmodellen en het werkt zowel online als offline.

Share in de buurt komt ook naar Chromebooks met Chrome OS in 2021, hoewel we nog geen datum hebben voor wanneer dit wordt uitgerold. Hier vindt u meer informatie: Google geeft details over nieuwe Chrome OS-functies voor zijn 10e verjaardag

Hier is alles wat u moet weten over Googles Share in de buurt, inclusief hoe het werkt, met welke apparaten het werkt en hoe u het kunt gebruiken.

GoogleWat is Google Dichtbij delen en hoe gebruik ik het? foto 1

Hoe werkt Google Share in de buurt?

Met Google Near Share kunnen Android-gebruikers direct bestanden, links, afbeeldingen en meer delen met Android-gebruikers in de buurt, terwijl uw privacy wordt beschermd.

In plaats van individuele apps te openen, zoals Berichten, WhatsApp of Gmail, zoek je het bestand dat je wilt delen en voeg je het toe. Met Dichtbij delen kun je inhoud delen met slechts een paar tikken.

Er verschijnt een lijst met apparaten in uw buurt wanneer u de functie Delen in de buurt gebruikt, waarmee u inhoud kunt delen. Wanneer u op de ontvanger tikt, krijgt deze een melding met de optie om het bestand dat u deelt, te accepteren of te weigeren.

Googles Near Share kiest dan automatisch het beste protocol voor snel en gemakkelijk delen via Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC of peer-to-peer WiFi. Dit betekent dat u Share in de buurt kunt gebruiken, zelfs als u volledig offline bent.

GoogleWat is Google Dichtbij delen en hoe gebruik ik het? foto 2

Hoe gebruik je Share in de buurt?

Als u Delen in de buurt wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de functie is ingeschakeld. Het vereist Android 6.0+ en u moet zowel Bluetooth als Locatie op uw Android-apparaat inschakelen.

Je moet dan naar de Instellingen-app op je Android-apparaat gaan> Tik op Google> Apparaatverbindingen> Delen in de buurt> Inschakelen. Om Delen in de buurt uit te schakelen, tik je op Instellingen en schakel je Delen in de buurt uit.

Hoe u een bestand / foto deelt met Share in de buurt

Wanneer u klaar bent om een bestand, foto, webpagina of wat u maar wilt delen, opent u het bestand en tikt u op het pictogram voor delen. U moet dan In de buurt selecteren.

Houd uw telefoon dicht bij het apparaat waarmee u wilt delen en tik onder "Zoeken naar apparaten in de buurt" op het contact en tik vervolgens op Verzenden. Er verschijnt een bericht met de tekst "Verzenden". Zodra "Verzonden" wordt weergegeven, kunt u op sluiten tikken.

Hoe u een bestand / foto kunt ontvangen met Share in de buurt

Als je een bestand, foto of ander stukje inhoud van iemands telefoon wilt ontvangen, moet je hem / haar vragen de bovenstaande stappen uit te voeren.

Wanneer ze op verzenden klikken bij de inhoud die ze delen, ontvang je een melding dat iemand inhoud met je deelt.

Tik op de melding als je dit nog niet hebt gedaan om je apparaat zichtbaar te maken. Als je wordt gevraagd om Delen in de buurt, Bluetooth of Locatie in te schakelen, tik je op Inschakelen. Om de inhoud op te halen, tikt u op Accepteren.

Hoe u kunt kiezen met wie u inhoud wilt delen

Google zegt dat Near Share is gebouwd met privacy als kern, waardoor Android-gebruikers bestanden kunnen verzenden en ontvangen zonder contactgegevens te delen. Gebruikers kunnen anoniem verzenden en ontvangen en u kunt uw privacy-instellingen aanpassen en wie u ziet in de Snelle instellingen van uw telefoon.

Open de app Instellingen van je telefoon> tik op Google> Apparaatverbindingen> Delen in de buurt> Zichtbaarheid van apparaat.

Het is mogelijk om te kiezen tussen "Alle contacten", "Sommige contacten" en "Verborgen" als het gaat om uw zichtbaarheid op Delen in de buurt.

Als u "Alle contacten" selecteert, betekent dit dat uw apparaat zichtbaar is voor uw contacten terwijl uw scherm is ingeschakeld en ontgrendeld. Als je "Sommige contacten" selecteert, zie je een lijst met de contacten bij jou in de buurt die Share in de buurt open hebben staan en ervoor hebben gekozen om zichtbaar te zijn. U moet dan de contacten in de lijst inschakelen die u wilt kunnen zien wanneer u een bestand deelt.

Beste smartphone 2021: we testen, beoordelen en rangschikken de beste mobiele telefoons die beschikbaar zijn om te kopen

Om ervoor te zorgen dat contacten worden weergegeven in de lijst Delen in de buurt, moet u hun e-mailadres dat aan hun Google-account is gekoppeld, hebben toegevoegd aan hun contactgegevens.

Als u "Verborgen" selecteert, is uw apparaat alleen zichtbaar als Share in de buurt is geopend.

Problemen met Share in de buurt

Probeer het volgende als u problemen ondervindt met de functie Delen in de buurt:

  • Controleer of Bluetooth is ingeschakeld voor beide telefoons
  • Controleer of Locatie is ingeschakeld voor beide telefoons
  • Breng de apparaten dicht bij elkaar, binnen 300 mm (1 voet) van elkaar
  • Schakel de vliegtuigmodus in en uit
  • Schakel uw telefoon uit en weer in
  • Wacht tot niemand anders inhoud deelt met de andere telefoon
Geschreven door Britta O'Boyle. Bewerken door Dan Grabham. Oorspronkelijk gepubliceerd op 6 August 2020.