Pocket-lint wordt ondersteund door zijn lezers. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Kom meer te weten

Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - Apple is in het verleden in de pers geweest voor het gebruik van menselijke contractanten om naar Siri-spraakopnames te luisteren om het bedrijf te helpen de service van de spraakgestuurde assistent te verbeteren door te zien hoe Siri reageert op gebruikersverzoeken.

In juli 2019 onthulde The Guardian dat die menselijke contractanten iets meer hoorden dan ze zouden moeten, inclusief gesprekken met patiënten en artsen en opnames van privé-ontmoetingen die alleen voor de slaapkamer waren bedoeld. De opnamen waren anoniem omdat ze niet aan een Apple ID waren gekoppeld, maar het was natuurlijk nog steeds een privacykwestie.

Hoewel het programma voor het beoordelen van reacties wereldwijd is opgeschort en de dingen sindsdien een beetje zijn veranderd, wil je misschien toch je Siri-opnames van Apple-servers verwijderen. Hier is een stap-voor-stap over hoe dat te doen.

Hoe u uw Siri-opnamen van Apple-servers kunt verwijderen

Als u zich wilt ontdoen van Siri-opnames die mogelijk op Apple-servers staan, kunt u dit als volgt doen. Het is vermeldenswaard dat u Siri moet uitschakelen op alle Apple-apparaten die u gebruikt.

  • Open instellingen
  • Scroll naar beneden naar Siri & Zoeken
  • Schakel Luister naar "Hey Siri" uit
  • Schakel Druk op zijknop voor Siri uit
  • Tik op Siri uitschakelen

Er verschijnt een bericht onder de stap Siri uitschakelen met de tekst: "De informatie die Siri gebruikt om op uw verzoeken te reageren, wordt ook gebruikt voor dicteren en blijft op Apple-services tenzij dicteren ook wordt uitgeschakeld."

Zoals het bericht zegt, moet je ook Dictation uitschakelen voordat je opnamen van Apple-servers worden gewist. Hier is hoe dat te doen:

  • Open instellingen
  • Klik op Algemeen
  • Scroll naar beneden naar Toetsenbord
  • Schakel Dictaat inschakelen uit
  • Dictaat uitschakelen

U krijgt een bericht boven die laatste stap met de tekst: "De informatie die Dictation gebruikt om op uw verzoeken te reageren, wordt verwijderd van Apple-servers. Als u Dictation later wilt gebruiken, zal het enige tijd duren om deze informatie opnieuw te verzenden."

Wanneer is Black Friday 2021? De beste Black Friday deals in de VS vind je hier

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om Siri in de toekomst weer in te schakelen, er opnieuw gegevens worden verzameld. U kunt het privacybeleid van Apple hier lezen .

Geschreven door Britta O'Boyle. Oorspronkelijk gepubliceerd op 2 August 2019.