Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - VW heeft bevestigd dat zijn sportieve topklasse elektrische autos met een neiging naar prestaties het GTX-embleem zullen dragen.

Het volgt op de bekende GTI, recentere GTE, en niet te vergeten GTD voor die prestatiediesels die nu een stuk minder populair zijn. Het betekent dat je die ID-modellen met een beetje extra pit op de weg kunt zien.

Hier is alles wat u moet weten over de lancering.

Wanneer wordt de GTX gelanceerd?

Het eerste model dat we zullen zien, is de ID.4 GTX, die op 28 april om 16:00 uur BST wordt onthuld. Dit zijn de internationale tijden waarop u kunt afstemmen:

  • San Francisco - 08:00 PDT
  • New York - 11:00 EDT
  • Londen - 16:00 BST
  • Berlijn - 17:00 CEST
  • New Delhi - 20:30 IST
  • Tokio - 00:00 JST, 29 april
  • Sydney - 01:00 AEST, 29 april

Hoe u de lancering van de VW GTX online kunt bekijken

VW zal de lancering van de nieuwe GTX-lijn streamen, te beginnen met de ID.4 GTX. We hebben de videostream bovenaan deze pagina ingesloten, zodat u deze online kunt bekijken.

Wat u kunt verwachten van de lancering van ID.4 GTX

Het evenement op 28 april zal laten zien wat je kunt verwachten van een prestatiegerichte elektrische VW. Dat omvat waarschijnlijk de styling van het exterieur en de vierwielaandrijving voor de GTX.

Zoals je zou verwachten, worden dit versies met twee motoren, waarschijnlijk met de grootste batterijcapaciteit die VW erin kan persen en op de juiste manier, de hoogste prijs.

Apple CarPlay uitgelegd: iOS meenemen op de weg

Er zijn een aantal verschillende specificaties voor de huidige ID.4, met opties met een lager vermogen in heel Europa, terwijl de Britse modellen momenteel 77kWh hebben met een 150kW-motor voor 204PS met de motor die de achterwielen aandrijft.

De ID.4 GTX zal naar verwachting een voormotor voor vierwielaandrijving toevoegen; we vermoeden dat de extra motor 80 kW zal zijn, zoals de Audi Q4 e-tron (resulterend in het equivalent van 299 pk) of de Skoda Enyaq vRS - en we vermoeden dat de timing van de aankondiging van VW was om Audi de tijd te geven om zijn Quattro-model vóór de VW aan te kondigen ID.4 GTX.

Het toevoegen van de GTX-badge is een belangrijke stap, waarbij keuze en prestaties nog steeds aantrekkelijk zijn voor autokopers. Hoewel verstandig rijden altijd het beste bereik uit uw elektrische auto haalt, zal het aanbieden van iets om een GTX-model over de rest van de ID-modellen op de weg te tillen, kopers helpen aantrekken die anders misschien terughoudend zouden zijn om de sprong naar elektrisch te maken.

Het is onwaarschijnlijk dat we een ID.3 GTX zullen zien, maar we vermoeden dat de badge in de toekomst op grote schaal zal worden gebruikt om een reeks modellen aantrekkelijker te maken.

Geschreven door Chris Hall.