Pocket-lint wordt ondersteund door zijn lezers. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Kom meer te weten

Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - Lotus is vooral bekend om zijn sportwagens met twee zitplaatsen. Van James Bond's Lotus Esprit tot de Elise, Exige en Evora , het is een iconisch merk met een lange prestatie-stamboom, maar een die een enorme transitie doormaakt.

Het bedrijf is nu eigendom van de Chinese autogroep Geely (naast Polestar ) en heeft plannen om vier elektrische auto 's te lanceren in verschillende segmenten, te beginnen met de Lotus Eletre, voorheen bekend onder de codenaam Lotus Type 132. We weten dit al is een elektrische SUV, dus het is nogal een verandering voor Lotus.

Hier leest u hoe u de onthulling van het nieuwe model kunt bekijken.

Wanneer wordt de Lotus Eletre gelanceerd?

De lancering van de Lotus Eletre vindt plaats op dinsdag 29 maart 2022 om 19.30 uur in Londen. Hier zijn de globale tijden voor uw referentie:

  • San Francisco - 11:30 PDT
  • New York - 14:30 EST
  • Londen - 19:30 BST
  • Berlijn - 20:30 CEST
  • New Delhi - 00:00 IST, 30 maart
  • Tokio - 03:30 JST, 30 maart
  • Sydney - 05:30 AEDT, 30 maart

Kan ik de lancering van Lotus Eletre online bekijken?

Ja, Lotus heeft bevestigd dat je de lancering kunt bekijken op YouTube , Facebook of op Lotuscars.com . We zullen ernaar streven de video hier in te sluiten wanneer deze beschikbaar wordt gesteld.

Wat te verwachten van de Lotus Eletre

Lotus plaagt al een tijdje met de Lotus Type 132, aanvankelijk had gezegd dat het een SUV in het E-segment zou zijn. Dat suggereert dat dit geen massamarkt wordt, maar exclusief - en dat is wat we zouden verwachten van dit nieuwe soort Lotus-auto.

Teaservideo's hebben zich gericht op zaken als koolstofvezelmaterialen, moderne agressieve lijnen met de nadruk op snelheid en licht. Dat is waar Lotus bekend om staat en we zouden verwachten dat de Lotus Type 132 - nu bekend als de Lotus Eletre - een showcase zal zijn van alles wat Lotus in het verleden heeft gedaan.

De beste Black Friday & Cyber Monday US deals 2021: Sony 1000XM4, Garmin horloges en meer afgeprijsd

Dit is een enorme verandering voor Lotus, dus we verwachten prestatiecijfers die bedoeld zijn om indruk te maken, we verwachten veel te horen over het rijgedrag en de handling, over de afkomst en het erfgoed van een sportwagen die afkomstig zijn van het circuit. Maar achter dat alles verwachten we iets dat technologisch geavanceerd is en de weg vrijmaakt voor de elektrische Lotus-auto's die daarop zullen volgen .

Geschreven door Chris Hall.