Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - Oculus brengt enkele wijzigingen aan in de manier waarop gebruikers verbinding maken met hun account. Voor deze wijzigingen moet u zich voortaan bij de software aanmelden met een Facebook-account.

Dit werd gepost via een update op de blog van het bedrijf , waarin werd aangekondigd dat de veranderingen in oktober 2020 zullen plaatsvinden.

Vanaf die maand moet iedereen die voor het eerst een Oculus-apparaat gebruikt, inloggen met een Facebook-account. Huidige gebruikers zullen ook worden aangemoedigd om in te loggen en Oculus- en Facebook-accounts samen te voegen voor toekomstig gebruik.

Oculus heeft ook gezegd dat alle toekomstige niet-uitgebrachte Oculus-apparaten ook een Facebook-account nodig hebben om te gebruiken.

Het goede nieuws is dat als je al een account hebt dat niet is verbonden met Facebook, je het de komende twee jaar nog steeds kunt gebruiken. Het slechte nieuws is dat dat vanaf 1 januari 2023 niet meer het geval zal zijn.

Oculus zegt ook dat, hoewel gebruikers kunnen doorgaan zonder een Facebook-account, ze zonder dit geen toegang zullen hebben tot volledige functionaliteit. Dit kan zelfs betekenen dat bepaalde apps en games niet goed werken.

Het idee hierachter is om de ervaring socialer te maken. Oculus zegt:

"Door mensen een enkele manier te geven om in te loggen bij Oculus - met hun Facebook-account en wachtwoord - wordt het gemakkelijker om vrienden te vinden, er verbinding mee te maken en met hen te spelen in VR ... Het stelt ons ook in staat om meer door Facebook aangedreven multiplayer- en sociale ervaringen te introduceren. binnenkort beschikbaar in VR, zoals Horizon, waar je werelden kunt verkennen, spelen en creëren. "

Maar maak je geen zorgen, als je een Facebook-account gebruikt, wordt je real-world informatie niet aan willekeurige vreemden blootgesteld. Oculus zegt dat je kunt inloggen op je Facebook-account en een VR-profiel kunt maken en het alleen voor jou zichtbaar kunt maken. Je kunt ook kiezen welke VR-activiteit ook op je Facebook-account plaatst.

Als je meerdere VR-gebruikers in huis hebt, zul je blij zijn te horen dat Oculus ook van plan is om een systeem te maken waarmee meerdere gebruikers toegang hebben tot hetzelfde apparaat met hun eigen Facebook-account. Hierdoor is het mogelijk om de headset te delen zonder uw persoonlijke Facebook-profiel te delen.

Zoals je zou verwachten, betekent de verbinding tussen Oculus en Facebook het delen van gegevens en dat delen van gegevens wordt gebruikt om je advertenties te laten zien en andere dingen zoals:

"Je gepersonaliseerde inhoud laten zien, inclusief advertenties, in Facebook-producten. Dit kunnen aanbevelingen zijn voor Oculus-evenementen die je misschien leuk vindt, advertenties over Facebook-apps en -technologieën of advertenties van ontwikkelaars voor hun VR-apps."

Lees hier meer en lees ook de volledige FAQ .

Geschreven door Adrian Willings.