Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - U bent zich misschien al bewust van de mogelijkheid binnen Google Maps om uw locatie actief te delen met dierbaren, vrienden en familieleden.

Dit is niet alleen een geweldige manier om uw favoriete mensen in de gaten te houden wanneer ze onderweg zijn, maar ook om u te laten weten wanneer ze op weg naar huis zijn.

Google heeft onlangs een nieuwe update van dit systeem doorgevoerd waardoor mensen zich geen zorgen meer hoeven te maken als u plotseling stopt met uitzenden of reageren op hun berichten.

Deze update werd oorspronkelijk gerapporteerd door Android Police in februari, maar TechCrunch meldt dat deze nu wordt uitgerold naar zowel Android- als Apple iPhone-apparaten. Een eenvoudige aanpassing aan de manier waarop de locatie-informatie wordt weergegeven, laat nu eenvoudigweg zien dat er nog maar weinig sap over is van uw telefoon.

TechCrunch/Google

Deze update betekent dat gebruikers zich minder zorgen zullen maken als de locatiedeler niet onmiddellijk op berichten reageert of niet ineens hun realtime locatie doorgeeft.

Een kleine maar briljante verandering voor degenen die zich zorgen maken over de veiligheid van hun naasten.

Als u deze Google Maps-functie nog niet gebruikt, is deze eenvoudig in te stellen.

  1. Open de Google Maps-app (op Android of iPhone )
  2. Klik op de menuknop linksboven
  3. Klik op de instellingen voor het delen van locaties

Eenmaal daar kunt u kiezen met wie u uw locatie deelt, voor hoelang of om locatietoegang te vragen aan iemand die u kent. Houd er rekening mee dat het actief blijft totdat u het weer uitschakelt.

Googles Maps-tijdlijn is vaak een echte eye-opener voor hoeveel het bedrijf weet over je reisgewoonten, maar met deze tool is het ook een geweldige manier om iedereen veilig te houden.

Geschreven door Adrian Willings.