Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machine learning.

(Pocket-lint) - We hebben allemaal een vriend op Facebook moeten ontvolgen .

Je vindt ze leuk, soort van, maar ze zijn een beetje vervelend met de a) politieke berichten b) babyfotos c) ALLE HOOFDLETTERS-statussen, of een combinatie van de drie. Hoe dan ook, om te voorkomen dat je hun spullen ziet, kun je ze niet meer volgen in plaats van ze te ontvrienden. Ze zullen niet wijzer zijn, en u kunt uw gezond verstand sparen. Het probleem is: het is permanent. Als je ze eenmaal niet meer volgt, vergeet je ze en zie je ze nooit meer in je feed.

Dat is niet echt gaaf, vooral als je ze voorlopig maar niet meer volgt, want het waren bijvoorbeeld de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en je wilde echt niet nog een pro-Trump-post zien. Hij is nu echter een jaar president, dus dat zou je niet erg vinden. Maar, zoals we al zeiden, het is moeilijk te zeggen wie je niet meer volgt, en de kans is groot dat je ze niet mist. Toch is dit een dilemma, en Facebook erkent dat.

Enter: Snooze . Het is een nieuwe Facebook-functie waarmee je een vriend tijdelijk niet meer kunt volgen. Je kunt het zelfs gebruiken om tijdelijk een pagina of groep op Facebook te ontvolgen. Het beste gedeelte? Het duurt maar een maand of 30 dagen. Dit is hoe het werkt.

Wat is de snooze-functie van Facebook?

Snooze is een nieuwe functie op Facebook. Door een persoon, pagina of groep te snoozen, kunt u hun berichten gedurende 30 dagen niet in uw nieuwsfeed zien. Ze zullen niet weten dat ze gesnoozed zijn. Je kunt een demo van deze functie zien in de Facebook-video hieronder.

Hoe snooze iemand op Facebook?

Door Snooze te selecteren in het vervolgkeuzemenu rechtsboven van een bericht, zie je hun inhoud voor die periode niet.

Een persoon, pagina of groep uit uw nieuwsfeed snoozen:

  1. Klik op het menu Meer opties (ellips) in de rechterbovenhoek van het bericht.
  2. Klik op Snooze.
  3. Om Snooze onmiddellijk ongedaan te maken, klikt u op Ongedaan maken in het bevestigingsbericht.

Hoe schakel je snooze uit op Facebook?

Snooze uitschakelen voor een profiel, pagina of groep:

  1. Ga naar het profiel of de pagina en klik op Gesnoozed> Snooze beëindigen.
  2. Om de snooze voor een groep uit te schakelen, gaat u naar de groep en klikt u op Lid worden> Snooze beëindigen.

Waarom zou je Snooze op Facebook gebruiken?

Ziet u te veel fotos van de reis van uw vriend naar Zuid-Korea? We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Met Snooze hoef je je vrienden niet permanent te ontvolgen; je kunt iemands berichten voor een korte tijd niet meer zien - en de mensen, paginas en groepen die je op snooze zet, worden niet op de hoogte gesteld. Maar u wordt op de hoogte gesteld voordat de sluimerperiode bijna ten einde loopt. Bovendien kan de instelling op elk moment worden teruggedraaid.

Geschreven door Elyse Betters.